Gemeente Sneek


gemeente sneek organiseren cultureel debat

Boekmanstichting en gemeente Sneek organiseren cultureel debat

Burgemeester drs. A.A.M. Brok is op woensdag 15 april voorzitter tijdens een cultureel debat over de Opkomst van de regio. Dit Boekmandebat over culturele ontwikkelingen, overheidsbeleid en subsidiestromen in de Noordelijke provincies wordt georganiseerd door de Boekmanstichting in samenwerking met de gemeente Sneek. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis van Sneek.

Het voorjaarsnummer van tijdschrift Boekman gaat over de opkomst van de regio. Welke uitstraling hebben succesvolle organisaties als popfestival Noorderslag, het Drents Museum, Terschellings Oerol Festival en theatergezelschap Tryater op hun omgeving? Versterken zij de culturele infrastructuur in hun regio? Hoe groot is hun invloed in termen van economisch of sociaal rendement? Zijn zij vrienden met de lokale middenstand? Wie zijn hun sponsors en subsidiënten? Wat is de landelijke c.q. internationale uitstraling van hun activiteiten? En, waarom komen deze organisaties bij uitstek in Assen, Groningen, Leeuwarden of op Terschelling optimaal tot bloei?

Over deze en andere vragen spreken deskundigen Frans Vreeke (directeur Noorderslag), Janneke Staarink (directeur Oerol Festival), Michel van Maarseveen (directeur Drents Museum) en Siart Smit (zakelijk leider Tryater) onder leiding van burgemeester Brok met elkaar. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en deel te nemen aan de discussie. De middag wordt afgesloten met een borrel.

In het kort
Boekmandebat: Opkomst van de regio

Data en lokatie
Woensdag 15 april 2009
15.00 tot 17.00 uur
Gemeentehuis Sneek
Marktstraat 15
8601 CR Sneek

Voorzitter
Drs. A.A.M. Brok, burgemeester van Sneek en voorzitter van de VNG cultuur en mediadelegatie
Panelleden
Michel van Maarseveen, directeur Drents Museum
Siart Smit, zakelijk leider Tryater
Janneke Staarink, directeur Oerol Festival
Frans Vreeke, directeur en producer Noorderslag

Aanmeldingen
Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen verzoeken wij u vriendelijk uw komst door te geven via: www.boekman.nl of secretariaat@boekman.nl of 020-624 37 36.