Gemeente Beverwijk


Thema-ochtend Ouderen en gezondheid in Beverwijk

Op initiatief van het ouderenplatform Beverwijk wordt een thema-ochtend 'Ouderen en Gezondheid' georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst voor ouderen vanaf ongeveer 55 jaar en hun familie/vrienden/omgeving wordt informatie gegeven over de gezondheid van ouderen in Beverwijk, hoe ouderen met verschillende aspecten van gezondheid omgaan en hoe zij er voor kunnen zorgen zo gezond en gelukkig mogelijk te blijven. De resultaten van deze ochtend worden door het Ouderenplatform gebruikt om de gemeente Beverwijk te informeren en adviseren. Op het programma staan de volgende onderwerpen:
* De resultaten van het onderzoek door de GGD Kennemerland naar de gezondheid en het welbevinden van ouderen in deze regio en hun behoefte aan voorzieningen, zorg en vervoer. Op informatieve- en speelse wijze (kaartspel) worden de meest belangrijke aspecten van het onderzoek besproken en worden vragen beantwoord
* Een Consultatiebureau voor Ouderen. Welke goede en minder goede kanten zitten hier aan
* Leefstijladviezen. Aan de hand van voorbeelden en korte filmpjes worden praktische tips en adviezen gegeven over het gezond ouder worden.

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. Na afloop van de bijeenkomst wordt een lunch aangeboden door het Ouderenplatform Beverwijk. De bijeenkomst is vrij toegankelijk en kosteloos.

De thema-ochtend vindt plaats op woensdag 15 april 2009 van 10.00 - 12.30 uur in het Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk. De zaal is open om 9.45 uur.