Gemeente Maassluis

Tweede fase nieuwbouwproject Het Balkon van Maassluis van start

Op woensdag dan15 april rond 15.30 uur zal wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis de officiële eerste paal slaan voor de huurwoningen in De Kustvaart. Hiermee start de bouw van de tweede fase van Het Balkon. Voorafgaand aan de officiële handeling zullen René de Groot, bestuurder van Maasdelta Groep, wethouder Joop Luijendijk van de gemeente Maassluis, Monique Vreeburg van SKM (Stichting Kinderopvang Maassluis) en Martin Jan de Jong van Stichting Meervoud rond 14.30 uur de samenwerkingsovereenkomst ondertekenen die leidt tot de realisatie van de Brede School in Het Balkon.

Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Bouwfonds Ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis. Deze gevarieerde wijk, met haar unieke ligging aan de Nieuwe Waterweg, biedt woningen voor een brede doelgroep.

In De Kustvaart worden 32 huurwoningen, 6 huurappartementen, een tandartsenpraktijk, een Brede School en 65 koopwoningen gebouwd. Net als in de eerste fase van Het Balkon is ook hier een grote diversiteit in de architectuur en prijsklassen van de woningen; er komen starterswoningen en woningen in het middeldure en dure segment. De architectuur van de tweede fase heeft stijlkenmerken uit de jaren twintig en van de Amsterdamse School.

De eengezinswoningen voor de verhuur worden in drie woonblokken ondergebracht, de huurappartementen in twee woontorentjes met tussenliggend een tandartsenpraktijk. Vanaf medio april start Maasdelta Maassluis met de verhuurprocedure van de huurwoningen.

De koopwoningen in De Kustvaart zijn stijlvolle rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en, met direct uitzicht over de Nieuwe Waterweg, klassieke patriciërshuizen met een karakteristieke mansardekap. Naar verwachting zullen de woningen vanaf deze zomer gefaseerd in verkoop komen.

De Brede School omvat een kinderdagverblijf, een basisschool en naschoolse opvang. De planning is dat de school in de tweede helft van 2010 zal openen.

In de eerste fase van Het Balkon van Maassluis, De Havenpoort, zijn 197 woningen gerealiseerd. Eind mei zullen de laatste woningen in deze fase worden opgeleverd.

In De Havenpoort zijn nog twee appartementengebouwen gepland: De Elbe met 45 appartementen en De Furie met 85 appartementen. Afhankelijk van de marktvraag zullen de appartementen in deze gebouwen naar verwachting nog voor de vakantieperiode in verkoop gebracht worden.