Stadsdeel Westerpark Amsterdam



---

Vernieuwde Katterugbrug op 15 april feestelijk in gebruik

9 april 2009

De Katterugbrug over de Hugo de Grootkade, op de grens van Stadsdeel Westerpark en Stadsdeel Oud-West, wordt woensdag 15 april om 11.30 uur na een grondige opknapbeurt met een buurtfeest geopend.

Wethouder Dirk de Jager van Stadsdeel Westerpark en wethouder Yvonne Lammers van Stadsdeel Oud-West doen de openingshandeling, waarna leerlingen van de naast de brug gelegen basisschool De Waterkant en bewoners van verzorgingshuis De Werf de brug op ludieke wijze in gebruik nemen. Een hoogbejaarde buurtbewoner zal de brug als eerste fietsend oversteken. Met onder meer een draaiorgel en een drankje voor omwonenden wordt de opening van de vernieuwde brug daarna met de gehele buurt gevierd.

De Katterugbrug verbindt de buurten rond de Van Reigersbergenstraat en De Clercqstraat, en ligt op een route voor doorgaand fietsverkeer door de westelijke stadsdelen. De oude Katterugbrug had de functie van voetgangersbrug, en was ook vanwege de steile helling niet geschikt voor fietsers en minder validen.

Eind januari werd de brug verscheept naar een werf, waar de basisconstructie werd voorzien van een nieuw en verbreed bovendeel. Het resultaat is een gerenoveerde brug die minder steil is, en gescheiden banen heeft voor voetgangers en fietsers. Bovendien zijn aan beide zijden van de brug de aansluitingen op voet- en fietspaden vernieuwd.

kattenrugbrugklein.jpg (156 Kb)

---