Gemeente Valkenswaard

Nota kaders begroting 2010

Behandeling Nota kaders begroting 2010

De gemeenteraad bepaalt ieder jaar de kaders voor de gemeentelijke begroting. Om dit te kunnen doen wil de raad van het college tijdig een zogeheten Nota kaders begroting 2010 ontvangen, met daarin informatie over de acties, activiteiten en inversteringen voor het volgende begrotingsjaar en de drie opvolgende jaren. In die Nota kaders begroting 2010 wordt verder een globaal inzicht gegeven in de te verwachten financiële en reservepositie van het begrotingsjaar en de daarop volgende jaren.

Het college heeft de Nota kaders begroting 2010 aangeboden aan de gemeenteraad. Deze Nota kaders begroting 2010 vormt, met daarbij de uitkomsten van de behandeling door de raad, de basis waarop het college vervolgens de gemeentebegroting voor 2010 samenstelt.

Omdat de raadsleden verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de kaders, biedt het college hen geen "dichtgetimmerd" stuk aan. Alle opties en mogelijkheden zijn nog open gelaten, zodat de raad zelf de prioriteiten kan aangeven. In de Nota kaders begroting 2010 staat daarom ook (nog) geen sluitend meerjarenperspectief. Dat kan pas worden bepaald als alle (financiële) gegevens voor 2010 bekend zijn en er inzicht bestaat in de te verwachten inkomstenbronnen van de gemeente.

Behandeling Nota kaders begroting 2010

De nota wordt besproken in een speciale raadsbijeenkomst op donderdag 7 mei aanstaande. Deze vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur in het gemeentehuis aan De Hofnar 15 in Valkenswaard.

Nota kaders begroting 2010 ter inzage

De Nota kaders begroting 2010 ligt vanaf heden voor belangstellenden ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 en bij de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 in Valkenswaard.

Vanaf woensdag 15 april kunt u de nota ook raadplegen op de website van de gemeente Valkenswaard. U gaat naar www.valkenswaard.nl en kiest links op de openingspagina de button `Belastingen en Financiën' en vervolgens de optie `Nota kaders begroting 2010'.