Gemeente Dalfsen

Spreekuur kernwethouders

08-04-2009

In de kernen van de gemeente Dalfsen gaan deze week de spreekuren van de kernwethouders van start.

Spreekuren kernwethouders van start

Dalfsen- In de kernen van de gemeente Dalfsen gaan deze week de spreekuren van de kernwethouders van start. Voor de kernen Dalfsen en Ankum is wethouder Goldsteen benoemd alskernwethouder en houdt als eerste een spreekuur. Dit spreekuur is op woensdag 15 april a.s. van15.00 -17.00 uur in het Verenigingsgebouw van Ankum.

Voor de kernen Lemelerveld en Hessum/Rechteren/Vennenberg is wethouder Laarman aangesteld als kernwethouder en voor de kernen Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst is wethouder De Vries het aanspreekpunt. De kernwethouder houdt driemaal per jaar een spreekuur in zijn/haar `kern'. Op dit spreekuur kunnen inwoners zaken die spelen in hun directe omgeving kenbaar maken aan de gemeente. Verder is dit spreekuur geschikt voor het aandragen van ideeën of het aftasten/ eerste contact over plannen. Sowieso kunnen inwoners met al hun ervaringen met de gemeente terecht op dit spreekuur.

De verdeling van de kernen is als volgt:
Kernen Wethouders Data Tijd Locatie
Dalfsen en Ankum wethouder Goldsteen Woe. 15 april 15.00-17.00 uur Verenigingsgebouw Ankum
Lemelerveld en wethouder Laarman Do. 14 mei 15.00-17.00 uur Kulturhus (zaal 1)
Nieuwleusen wethouder De Vries Woe. 22 april 15.00-17.00 uur `t Olde Gemientehuus
Oudleusen wethouder De Vries Woe. 27 mei 15.00-17.00 uur De Wiekelaar Hoonhorst wethouder De Vries Woe. 17 juni 15.00-17.00 uur Zaal Kappers

Burgemeester Leo Elfers, voorzitter van het college, is verantwoordelijk voor de eenheid van het beleid. Hij blijft gewoon spreekuur houden voor zaken binnen zijn eigen portefeuille en de meer algemene zaken die niet direct aan de leefbaarheid van de kern zijn te linken.

Open transparante bestuursstijl
De gemeente Dalfsen heeft haar kernwethouders benoemd, zoals dat is afgesproken in het
collegeprogramma 2006-2010. De kernwethouder past in het streven van het college naar een open, transparante bestuursstijl. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om samen met de samenleving tezoeken naar oplossingen en samen te werken aan het welzijn, de veiligheid en de welvaart van inwoners van de gemeente Dalfsen.