Gemeente Wassenaar

Keurmerk Veilig Ondernemen Wassenaar officieel van start

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit in het winkelcentrum van Wassenaar. Dat spreken ondernemers, gemeente, brandweer en politie af met de ondertekening van een intentieverklaring op woensdag 15 april aanstaande om 14.30 uur in Raadhuis De Paauw in Wassenaar.

Burgemeester Hoekema tekent namens de gemeente, mevrouw T. Feltz namens het bestuur van de winkeliersvereniging, mevrouw S. Kleewein namens het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de heer C. Michel namens de brandweer, de heer L. Hogeboom namens de politie en de heer R. van Calsteren namen het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing van de Kamer van Koophandel.

Met de intentieverklaring trekken de ondertekenaars gezamenlijk op tegen criminaliteit en onveiligheid in Wassenaar. Met het KVO - project verwachten zij het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied in Wassenaar te verbeteren. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Door het aanbrengen van veiligheidsmaatregelen op de openbare weg, zoals beweegbare palen, wordt het winkelgebied onder andere afgesloten voor auto's die ramkraken kunnen veroorzaken. Door goede afspraken tussen winkeliers over de training van het winkelpersoneel op het gebied van criminaliteitspreventie van winkeldiefstal, interne criminaliteit, agressieve klanten en overvalcriminaliteit wordt de kans op criminaliteit beperkt. De collectieve aanpak levert in de praktijk een aanpak op maat op en mogelijke verlaging van kosten, die bij een individuele aanpak aanzienlijk hoger zouden zijn.

Bewezen succes
Verspreid over heel Nederland werkt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel in meer dan 250 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de KVO-methode. De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.
Het HBD ondersteunt het Keurmerk Veilig Ondernemen dat mede mogelijk is gemaakt dankzij een subsidie van het ministerie van Justitie. Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl