Gemeente Borsele

Leerlingen helpen met vraagstuk getijdenenergie

26 leerlingen van klas 2 VWO van het Pontes Pieter Zeeman College in Zierikzee hebben zich de afgelopen twee maanden, met ondersteuning van de gemeente Borsele, gestort op de mogelijkheden van getijdenenergie. Daarnaast heeft ieder groepje een eigen model ontworpen en gefabriceerd. Het onderwerp sluit aan bij de actualiteit, want enkele dagen geleden is in Borsele de proefopstelling voor getijdenenergie geïnstalleerd.

Dinsdag 15 april presenteren de leerlingen hun bevindingen en hun eigen ontwerp aan ouders, docenten en overige geïnteresseerden. Om 19.15 uur begint het programma met koffie en thee. Na een korte inleiding van de school en de gemeente Borsele lichten de verschillende groepjes hun resultaten in een presentatie toe. Ten slotte kunnen buiten de ontwerpen van de studenten worden bekeken.

Het Pontes Pieter Zeeman College in Zierikzee is een school met het predicaat âTechanisiumâ. Dat houdt in dat zij specifiek aan de gang gaan met technische vraagstukken/opdrachten. Bij voorkeur gaat het hier om onderwerpen die aansluiten bij maatschappelijke en technische ontwikkelingen.