Politie Groningen

Dinsdag 14 april 2009

Provincie Groningen, 14-04-2009

Groningen: man dreigt met bijl

Een 26-jarige inwoner van Groningen werd maandagavond door de politie aangehouden na een ernstige bedreiging. De man was met een bijl in de hand aan de Dukdalf op een 56-jarige buurtbewoner afgestormd. Deze stond met zijn hond een praatje met een andere bewoner te maken. De 26-jarige dreigde de 56-jarige de schedel in te slaan als hij ooit nog met zijn hond in de buurt van zijn ouderlijk huis zou komen. De politie arresteerde de verdachte bij het ouderlijk huis. Hij is ingesloten.

Beerta: aanhoudingen na geweld

De politie arresteerde maandagavond een 18-jarige inwoner van Beerta en een 22-jarige inwoner van Nieuweschans. Het tweetal zou bij een speeltuin achter het Vredesplein in Beerta een 20-jarige man uit Scheemda hebben mishandeld en bedreigd. Bij de man uit Beerta werd door de agenten een boksbeugel gevonden. De twee verdachten zijn ingesloten.

Delfzijl: inbraak in café

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een café aan de Kerkstraat in Delfzijl. Onbekenden zijn door middel van braak de kroeg binnen gekomen en hebben de geldkluis met inhoud gestolen. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Noordhorn: fietser gewond bij aanrijding

Een 39-jarige man uit Hoogezand is maandagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Noordhorn. De fietser reed op de Rijksstraatweg en botste op een auto die vanaf de Industrieweg de Rijksstraatweg op reed. De 30-jarige automobilist uit Groningen had de fietser over het hoofd gezien. De man uit Hoogezand is met nog onbekend letsel aan de borst/longen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Winschoten: inbraken in winkelcentrum t Rond

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag bij het winkelcentrum t Rond vermoedelijk de dader overlopen van meerdere inbraken die nacht op het winkelcentrum. De onbekend gebleven persoon is niet aangehouden. De agenten kregen een telefoontje dat de geldautomaat van de parkeergarage zou zijn opengebroken. Toen de dienders samen met de beheerder van de parkeergarage een onderzoek in stelden bleek dat er was ingebroken in zeven winkels. Er is in meerdere gevallen een onbekend geldbedrag gestolen. Hoe de dader precies is binnen gekomen is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: schaftkeet in de brand

Een schaftkeet aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela is in de nacht van maandag op dinsdag door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. De brand is door de brandweer geblust. Er stonden nog twee gasflessen in de keet. De flessen konden ongeschonden uit de brandende keet worden gehaald. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op maandag 14 april controleert de politie op de volgende plaatsen:

N33 en N366 Stadskanaal - Ter Apel