Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Groen belangrijk in bouwplan Fluitpolderplein

6 april - Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg heeft Heijmans Vastgoed als winnaar van de prijsvraag herontwikkeling Fluitpolderplein aangewezen. De prijsvraag omvat een plan voor woningbouw en de herinrichting van het openbaar gebied. Het college neemt hiermee de voorkeur van de bewoners en de klankbordgroep over.

De keuze voor Heijmans is gemaakt op basis van de beoordeling van de ingediende planvoorstellen.Tijdens de inloopavond van 13 november 2008 zijn de planvoorstellen voorgelegd aan de bewoners, die hun mening konden geven. Ook de klankbordgroep Fluitpolderplein, bestaande uit een aantal bewoners uit de wijk, heeft in haar overleg met de gemeente op de planvoorstellen gereageerd. Alle meningen zijn meegenomen bij de keuze voor het ontwerp. Vooral over de omvang van het groengebied in het planvoorstel van Heijmans waren de meningen positief.

Het plan bestaat uit 85 woningen, waarvan 12 eengezinswoningen en 73 maisonnettes/ appartementen, met halfverdiept parkeren onder de woningen. Voor de openbare parkeerplaatsen op het huidige parkeerterrein wordt in het planvoorstel gedacht aan overdekt parkeren. Samen met Heijmans gaat de gemeente de plannen voor woningbouw en herinrichting van het openbaar gebied verder uitwerken. De klankbordgroep en de overige bewoners worden daarbij betrokken.