Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Zuideramstel veiligste stadsdeel van Amsterdam

15-april-2009

Zuideramstel komt in de jaarlijkse veiligheidsindex van de gemeente Amsterdam als veiligste stadsdeel uit de bus.

Uit een tussentijdse rapportage over veiligheid die het Dagelijks Bestuur van Zuideramstel eerder liet opstellen bleek dat er de afgelopen jaren een verbetering in de veiligheid in het stadsdeel is ontstaan.

Objectieve en subjectieve veiligheid

Het gaat om zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid, dus niet alleen de harde cijfers maar ook om hoe mensen de veiligheid in Zuideramstel ervaren.
Het dagelijks bestuur van Zuideramstel heeft zich de periode 2006-2010 een aantal streefcijfers gesteld: de doelstelling voor de objectieve veiligheid in 2010 was 57, maar dit cijfer werd in 2008 al gehaald. Uit de stedelijke veiligheidsindex kwam het cijfer 62. De doelstelling voor subjectieve veiligheid in 2010 was 66, en deze was in 2008 al 62. Stedelijk bleek het subjectieve veiligheidsgevoel in Zuideramstel zelfs vastgesteld te zijn op 55.

Winst
Stadsdeelvoorzitter Duco Adema: Ik vind het een enorme winst dat we met name op het gebied van de subjectieve veiligheid nu al zo goed scoren. Mensen voelen zich dus veilig in ons stadsdeel. En dat we ook nog eens het veiligste stadsdeel van Amsterdam zijn is een heel mooi resultaat.