Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb onder indruk van participatie in Kralingen-Crooswijk

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bracht vorige week een uitgebreid bezoek aan de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. In zijn speech na afloop tijdens de receptie vertelde hij dat het hem is opgevallen dat er in deze deelgemeente veel aandacht, tijd en ruimte is voor burgerparticipatie.

Tijdens zijn werkbezoek bracht burgemeester Aboutaleb samen met het voltallig dagelijks bestuur een bezoek aan uiteenlopende locaties en projecten in Kralingen-Crooswijk. Zo bracht het gezelschap een bezoek aan Havenzicht, het Kralingse Bos en Nieuw Crooswijk. Ook het Schuttersveld, waar allochtone vrouwen leren fietsen dankzij het OJ?! Actief in de Buurt fietsproject, en De witte slagerij werden bezocht. In de Rakstraat worden - in het kader van de bewonersinitiatieven door enkele bewoners een leegstaande slagerij opgeknapt en omgetoverd tot buurtcafé en podium voor Crooswijk en haar geschiedenis. Aboutaleb maakte ook kennis met de ondernemers en werknemers van ijssalon Doppio en supermarkt Ali Baba. Dit alles gevolgd door een productnormeringschouw in Struisenburg.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezocht tijdens zijn werkbezoek in Kralingen-Crooswijk ook de ondernemer en werknemers van supermarkt Ali Baba (Foto: Floris Scheplitz)

Drukbezochte receptie
Het werkbezoek van de burgemeester aan de deelgemeente werd afgesloten met een receptie in de raadzaal aan de Oostzeedijk. Veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om Aboutaleb persoonlijk de hand te schudden en hem te attenderen op hun initiatieven in de wijk. De burgemeester stelde dit persoonlijk contact zeer op prijs en vertelde de bewoners dat hij vanaf september weer gaten in zijn agenda heeft voor afspraken. Maar dan moeten jullie het liefst deze week nog contact opnemen met mijn secretaresse, voegde hij daaraan toe.

Tijdens de receptie in de raadzaal van het deelgemeentekantoor had de burgemeester een luisterend oor voor iedereen (Foto: Sabrina Schot)