Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Feestelijke opening Schoolsportvereniging Crooswijk

Michel de Visser, portefeuillehouder Sport en Onderwijs, heeft vorige week de Schoolsportvereniging Crooswijk officieel geopend. Deze vereniging stimuleert leerlingen om in georganiseerd verband deel te nemen aan sport. Het gaat dan om kinderen die in wijken wonen waar niet of nauwelijks aan sport wordt gedaan, omdat er weinig sportverenigingen in de buurt zijn.

De activiteiten van Schoolsportvereniging Crooswijk worden niet alleen door de deelgemeente maar ook door de kinderen zelf toegejuicht (Foto: Tom Pilzecker)

De sportverenigingen komen nu naar de school toe. Hierdoor kunnen de leerlingen direct na schooltijd trainen in hun favoriete tak van sport. Ze krijgen hierbij les van clubtrainers en worden na een aantal proeftrainingen lid van de sportvereniging. Uiteindelijk spelen ze mee in de reguliere competitie, terwijl de trainingslocatie in de wijk blijft. Dit project wordt als vernieuwend sportaanbod aangemerkt en financieel ondersteund door het NOC*NSF.

Vanaf begin maart zijn er op Schoolsportvereniging Crooswijk trainingen in de sporten atletiek (door P.A.C.), judo (door Budo Ryu), korfbal (door R.S.C. Velox) en voetbal (door H.O.V. / D.J.S.C.R.).