Gemeente Maassluis

Groen licht voor haalbaarheidsonderzoek herontwikkeling bedrijventerrein De Dijk

Jongerenhuis en thermen zorgen voor uitbreiding voorzieningenaanbod Maassluis

Op 7 april jongstleden hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis groen licht gegeven voor de start van een haalbaarheidsonderzoek voor de vestiging van Thermen de Waterweg (onderdeel van Bagua Holding BV) en Jongerenhuis Harreveld op het bedrijventerrein De Dijk in Maassluis. Op 14 april presenteerden alle partijen hun plannen tijdens een persconferentie. De gemeenteraad wordt in mei over dit besluit geconsulteerd.

Het college van B&W is van mening dat de komst van Jongerenhuis Harreveld en beauty- en wellnessbedrijf Thermen de Waterweg bijdragen aan de ambitie van Maassluis om een plezierige en aantrekkelijke woonstad te zijn en te blijven. De komst van beide partijen naar bedrijventerrein De Dijk zorgt voor een uitbreiding en verbreding van het voorzieningenaanbod in Maassluis. Dit komt de kwaliteit van de woonomgeving ten goede.

Nieuwe arbeidsplaatsen, meer bezoekers en optimalisatie zorgaanbod voor jongeren

De ontwikkeling en exploitatie van beide projecten kunnen uiteindelijk circa 400 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren en zorgen voor extra bedrijvigheid voor omliggende middenstand in Maassluis. Daarnaast zorgt de ontwikkeling van Thermen de Waterweg voor een stijging van het aantal bezoekers aan de stad.

Jongerenhuis Harreveld optimaliseert het regionale zorgaanbod door het aantal gesloten jeugdzorgplaatsen in de Provincie Zuid-Holland uit te breiden. Deze vorm van jeugdzorg, ook wel JeugdZorgplus genoemd, richt zich op jongeren met ernstige opgroei- en/of gedragsproblemen. Om deze jongeren te beschermen tegen zichzelf of hun omgeving worden zij uit huis geplaatst. Hun problemen zijn zo ernstig, dat behandeling in een gesloten omgeving noodzakelijk is. De kinderrechter geeft daarvoor een machtiging. Het gaat dan niet om een straf, maar om een civielrechtelijke plaatsing.

Met het creëren van circa 150 plekken voor deze doelgroep, neemt de gemeente Maassluis haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt bij aan de oplossing van het tekort aan JeugdZorgplus plaatsen in de Provincie Zuid-Holland.

Planning start bouw: tweede helft 2011

In het haalbaarheidsonderzoek worden stedenbouwkundige criteria inclusief verkeersontsluiting op hoofdlijnen uitgewerkt. Als alle partijen tevreden zijn over de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek, worden de definitieve contracten getekend en gaat de herontwikkeling van bedrijventerrein De Dijk definitief van start. Naar verwachting gaat de bouw van de twee locaties in de tweede helft van 2011 van start.