Politie Groningen

Woensdag 15 april 2009

Provincie Groningen, 15-04-2009

Groningen: snorfietser gewond na aanrijding

Een 64-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagmiddag op de Admiraal de Ruyterlaan gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van de Peizerweg toen een 44-jarige automobiliste uit Leek vanuit de Van der Doesstraat de kruising wilde oversteken. De snorfietser kwam van rechts en een botsing was het gevolg. De Groninger liep vermoedelijk een gebroken kaak op en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Kropswolde: vrouw moet rijbewijs inleveren

Een 65-jarige vrouw uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer moest dinsdagavond haar rijbewijs inleveren. Surveillerende agenten zagen de vrouw met zon twintig kilometer per uur en slingerend over de Waesingeweg in Kropswolde rijden. Aan een stopteken gaf ze in eerste instantie geen gehoor. Ze ging zelfs harder rijden. Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand zette ze haar auto uiteindelijk langs de kant van de weg. Een blaastest wees uit dat ze onder invloed was. Ze werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat ze ruim 2 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs raakte ze kwijt en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man probeert politie drugs te verkopen

Agenten in burger hebben dinsdagavond in de Padangstraat een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De agenten surveilleerden door de buurt toen de verdachte ineens op hen afliep. Hij vroeg hen of ze drugs wilden kopen; hij kon cocaine in allerlei hoeveelheden leveren. De agenten gingen er in mee, waarop de jongen even ergens naartoe ging en korte tijd later weer terugkwam. Hij bood ze vervolgens een bolletje cocaïne aan. De agenten maakten zich kenbaar als politieambtenaar en de verdachte werd aangehouden. Hij gooide de drugs weg en verzette zich tegen zijn aanhouding. Het lukte de agenten de jongen onder controle te krijgen, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Blijham: aanhouding na huiselijk geweld

Een 43-jarige man uit de gemeente Bellingwedde is dinsdagavond in zijn woning aangehouden, nadat hij zijn 46-jarige vriendin had mishandeld. De vrouw belde de politie en toen agenten aanbelden bleken de echtelieden aardig in de olie te zijn. De vrouw vertelde dat ze na een woordenwisseling van de bank was geduwd. Ze vertelde ook dat dit niet de eerste keer was. De man werd aangehouden. Hij verzette zich en zei ook dat hij niet zou meewerken aan zijn aanhouding. Dreiging met pepperspray deed wonderen; de man liet zich gemakkelijk in de boeien slaan. De vrouw doet aangifte. Het huiselijk geweldtraject wordt ingezet.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 16 april controleert de politie op de volgende plaatsen:
* Hoogezand en omgeving, alcoholcontrole.

* N360 Ten Boer - Delfzijl

* N33 Aansluiting A7 - Bareveld

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 15 april op diverse plaatsen op snelheid.
* Bedum, Boterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1087, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: Stadjers vliegen elkaar in de haren

De politie doet onderzoek naar een woordenwisseling en een mishandeling die dinsdagmorgen plaatsvond in Paddepoel. Het incident begon na een ruzie over een parkeerplaats bij het winkelcentrum. De 22-jarige inwoner van Groningen en de 27-jarige vrouw uit diezelfde plaats kregen het daardoor met elkaar aan de stok. De ruzie werd voortgezet toen beiden elkaar tegen kwamen in het winkelcentrum. Ook daar sloeg de vlam in de pan, waarbij de man en de vrouw elkaar in de haren vlogen. Beide doen aangifte bij de politie.

Groningen: aangifte van beroving

Een 39-jarige Groninger heeft dinsdag aangifte gedaan van een straatroof. De beroving vond donderdag 9 april na 5.00 uur plaats in het Noorderplantsoen. Volgens het slachtoffer werd hij door drie donkergekleurde mannen van zijn fiets getrokken. Daarbij kreeg hij diverse klappen en raakte buiten bewustzijn. Ook werd zijn hand gebroken. Toen hij bij kennis kwam bleken onder andere zijn rugtas en zijn fiets weg te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsster krijgt geen voorrang

Bij een verkeersongeval op de Borgweg in Groningen is dinsdagmorgen een 13-jarige fietsster gewond geraakt. Het meisje kreeg op de kruising Borgweg met de Borgsloot geen voorrang van een 41-jarige automobilist uit Overschild. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar been en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: bromfietser aangereden

Een 16-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagavond aangereden door een 44-jarige automobilist uit diezelfde plaats. De tiener kreeg op de kruising Van Starkenborghstraat met de Van Royenlaan vermoedelijk geen voorrang van de automobilist. Het slachtoffer raakte door de aanrijding gewond aan zijn been en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Groningen: fietsendief aangehouden

Surveillerende agenten hebben dinsdagmiddag een 46-jarige fietsendief aangehouden. De Duitser liep met een fiets op de schouder over de Rademarkt. Agenten vroegen waarom hij de fiets meezeulde. De man kon geen goede verklaring geven en vertelde dat de fiets niet van hem was. Daarop is hij aangehouden en moest mee het nabijgelegen politiebureau in voor een verklaring. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Zoutkamp: fietser gewond na aanrijding

Een 65-jarige fietser uit het Friese Nes is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Zoutkamp. De Fries wilde vanaf de Strandweg de Panserweg oversteken, maar zag een 71-jarige automobilist uit het Duitse Oldenburg over het hoofd. De automobilist probeerde nog te remmen en uit te wijken, maar kon niet voorkomen dat de fietser werd aangereden. Het 65-jarige slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft onderzoek gedaan.