Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente verkoopt

Villa Mol

Te koop: VILLA MOL

Bisschop de Vetplein 1 in Gilze

Het gemeentebestuur van de gemeente Gilze en Rijen biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich in te schrijven voor de aankoop van het pand Villa Mol aan het Bisschop de Vetplein 1 in Gilze.

Het historische pand is gebouwd in 1892. De bruto vloeroppervlakte is circa 240 m² (exclusief zolder). De inhoud van het pand is circa 1.600 m³. Aan de achterzijde van het pand ligt een verhoogd terras met een oppervlakte van circa 151 m². Op het terras staat een plaquette die behouden moet blijven. Het totale perceel heeft een oppervlakte van circa 271 m². Het pand is aangewezen als beeldbepalende zaak en heeft daarmee een beschermde status.

Plaquette
Op het verhoogde terras aan de achterzijde staat een stalen constructie (de zogenaamde plaquette). Deze plaquette is verplaatsbaar, maar moet wel behouden blijven. Indien de plaquette als gevolg van het toekomstige gebruik van het pand niet op deze locatie kan worden gehandhaafd, zal de gemeente een alternatieve locatie zoeken. Bestemmingsplan 'Kern Gilze'
Het pand ligt binnen het bestemmingsplan Kern Gilze en heeft de bestemming 'centrumgebied'. Op basis hiervan is voor Villa Mol functioneel veel mogelijk. Direct toelaatbaar binnen het pand zijn de volgende functies: horeca, detailhandel, kantoren, publiekverzorgende dienstverlening en maatschappelijke en culturele voorzieningen. De voorkeur van het gemeentebestuur gaat uit naar een restaurant, maar natuurlijk zijn ook andere goede ideeën welkom.

Bezichtiging
Wilt u het pand bezichtigen, dan kunt u contact opnemen met Ad Kin van Kin Makelaars in Rijen. Het telefoonnummer is 0161-244844. Ingebruikname van het pand geschiedt in overleg.

Criteria
U kunt zich tot 22 mei 2009 inschrijven voor de aankoop van Villa Mol. Burgemeester en wethouders selecteren vervolgens een koper aan de hand van de volgende criteria:


* Het toekomstige gebruik moet passen binnen het geldende bestemmingsplan.
* Uit een plan van aanpak moet blijken dat het toekomstige gebruik haalbaar is. Dit plan moet onderdeel uitmaken van de inschrijving.
* Het bod op Villa Mol moet acceptabel zijn. Zonder opgaaf van reden kan het gemeentebestuur alsnog besluiten om niet tot verkoop over te gaan.

Inschrijven
Uw inschrijving met plan van aanpak kunt u opsturen naar de Afdeling Vastgoed, groep Grondzaken (postbus 73, 5120 AB Rijen). U krijgt in de week van 22 juni 2009 nader bericht hierover.

Meer weten?
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Ad Kin van Kin Makelaars (0161-244844).

Bij deze makelaar kunt u ook een informatiepakket opvragen met een uitgebreide beschrijving van het pand, de verkooptekening en de volledige bestemmingsinformatie.