Gemeente Teylingen

samenwerking

Vijf colleges overleggen over samenwerking

15 april 2009

De vijf colleges van Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen zijn dinsdag 14 april bij elkaar gekomen om de conclusies uit de samenwerkings- en samenvoegingrapporten van Ernst en Young te bespreken.

Over de onderzoeksrapporten naar een samenwerking of fusie van de vijf gemeenten is tijdens de gezamenlijke bijeenkomst, door Noordwijk en Teylingen geen uitspraak gedaan. Naar verwachting zullen de gemeenteraden van Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout voor het zomerreces hierover een uitspraak doen.

De vijf gemeenten zien wel voordelen, in het belang van de bollenstreek, in meer samenwerking naast die binnen het verband van de Intergemeentelijke Sociale Dienst.

De bollenstreek

De colleges hebben tijdens een constructieve bijeenkomst besloten om vaker met één stem naar buiten te treden. Bijvoorbeeld in het algemeen bestuur van Holland Rijnland willen de gemeenten vaker als de bollenstreek van zich laten horen. Verder willen de colleges elkaar vaker opzoeken. Op een aantal concrete onderwerpen zullen binnenkort besprekingen worden geopend, bijvoorbeeld over ICT.

Vervolgbesprekingen

Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout hebben Noordwijk en Teylingen uitgenodigd voor de eerstvolgende bespreking van de stuurgroep, die de samenwerking in de Noordelijke Bollenstreek begeleidt.

In oktober zullen de vijf colleges weer bij elkaar komen om de samenwerking verder te bespreken.