Politie IJsselland

Aanpak overlast jeugd in Dedemsvaart

Dedemsvaart, 15-04-2009 o Naar aanleiding van klachten met betrekking tot overlast van jeugd op en rondom de markt in Dedemsvaart heeft de politie een analyse gemaakt. Daaruit kwam naar voren dat de Markt en Julianastraat met kop en schouders uitsteken met betrekking tot overlastmeldingen.

Uit buurtonderzoek kwam naar voren dat de overlast vooral bestaat uit scheurende brommers en autos, onnodig claxonneren, alcoholgebruik op de openbare weg en geluidsoverlast door schreeuwen.

Plan van aanpak Om de overlast te doen stoppen is door de politie een plan opgesteld. Er zal opvallend en onopvallend gericht worden gecontroleerd op de jeugd op en rondom de markt. Dit zal op wisselende tijden gebeurden. Bij het aantreffen van jeugd zullen wij bij de jeugd aangeven dat bij elkaar komen prima is, maar overlast veroorzaken en andere strafbare feiten niet geaccepteerd worden. Bij overtredingen wordt er niet (meer) gewaarschuwd maar repressief opgetreden. Bij jeugdigen die minderjarig zijn, worden de ouders in kennis gesteld er wordt aangegeven waarvoor er bekeurd is. Ook zal er toegelicht worden waarom er bekeurd wordt om zo de ouders betrokken te maken bij de gedragingen van hun kinderen.

Door toezichthouders van de gemeente Hardenberg zal er gericht worden gesurveilleerd op de jeugd. Ook zij gaan het contact aan en zullen bij het constateren van strafbare feiten de politie inschakelen.

Overlast melden Als u overlast ervaart op en rondom de markt dan verzoeken wij u hiervan melding te doen. Begin mei wordt de aanpak geëvalueerd en waar nodig worden bijgesteld.