Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 april 2009

Aanhoudingen na onderzoek diefstal uit woning

Geesteren

Een vader en een zoon uit Enschede zijn dinsdag 14 april aangehouden omdat zij ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een diefstal uit een woning in Geesteren.

Eind maart 2009 werd bekend dat er in de weken daarvoor een insluiping had plaatsgevonden in een woning aan de Oude Hoevenweg in Geesteren. Hierbij was een bankpas ontvreemd en was met deze bankpas gepind. De 76-jarige eigenaresse van de bankpas ontdekte de diefstal pas enkele weken later. Zij gebruikt de pas heel weinig en ontdekte toen ook dat er met de pas was gepind. Hierop werd aangifte gedaan en stelde de politie een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek werden in de loop van dinsdag de 14e april een vader en zoon uit Enschede, 45 en 14 jaar, aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij de diefstal en het pinnen betrokken te zijn geweest. De twee zijn voor verder onderzoek in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld. (09-035914)

Aanhouding na plegen van openbare schennis

Haaksbergen

Een man uit Neede is dinsdag 14 april in Haaksbergen aangehouden nadat hij in een winkel zijn geslachtsdeel aan personeelsleden had getoond.

Dinsdagmiddag 14 april omstreeks 14.15 uur werd gemeld dat in winkel aan de Molenstraat in Haaksbergen een man aanwezig was die zijn geslachtsdeel had getoond aan personeelsleden van de winkel. Toen politiemensen ter plaatse gingen werd de man op de Wheemesteeg in Haaksbergen aangetroffen en een personeelslid van de winkel aan de Molenstraat liep achter hem aan. Deze laatste verklaarde aangifte te willen doen en de man, een 46-jarige inwoner van Neede, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aangifte van het 41-jarige personeelslid werd opgenomen en de man werd afgehoord. Hij bekende de schennispleging en na overleg met justitie werd hij, nadat hem een dagvaarding voor een rechtbankzitting van 25 juni a.s. werd uitgereikt, heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-042840)

Hond inbeslaggenomen na bedreiging

Rijssen

Een afgerichte hond is dinsdagavond 14 april inbeslaggenomen nadat zijn baas de hond had aangezet om een buurman te bijten.

Dinsdagavond 14 april werd omstreeks 18.40 uur gemeld dat twee personen woorden met elkaar hadden gehad op de Graaf Ottostraat in Rijssen. Ter plaatse bleek bovendien dat een 46-jarige bewoner zijn afgerichte hond had opgehitst om zijn 50-jarige buurman te bijten. De woordenwisseling had plaatsgevonden naar aanleiding van een eerdere bedreiging. De 50-jarige wenste aangifte te doen waarop de 46-jarige werd aangehouden en de hond in beslag werd genomen. De hond is elders, in afwachting van een beslissing van het openbaar ministerie, ondergebracht. De 46-jarige is gehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-043011)

Teveel gedronken, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een automobilist uit Almelo bleek woensdagmorgen 15 april teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Woensdagmorgen 15 april omstreeks 01.10 uur, viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist aan de Joost van Vonderstraat in Almelo. Bleek te gaan om een 42-jarige Almeloer die duidelijk te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij niet instaat bleek om de ademanalyse goed te voltooien. Door een gemeentearts werd een bloedproef afgenomen en het rijbewijs van de 42-jarige werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-043101)

Gewonde bij aanrijding

Diepenheim

Een automobilist uit Hengelvelde is woensdagmorgen 15 april bij een aanrijding in Diepenheim dusdanig gewond geraakt dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagmorgen 15 april vond omstreeks 06.50 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Deldensestraat in Diepenheim. Een 69-jarige automobilist uit Hengevelde reed over de Deldensestraat in de richting van Neede. Om een krant te bezorgen wilde de man linksaf slaan naar een van de woningen. Vermoedelijk door de dichte mist zag hij een tegemoetkomende automobilist, een 30-jarige man uit Neede, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 69-jarige man uit Hengevelde raakte bekneld en werd door de brandweer uit zijn voertuig gehaald waarna hij door een ambulance met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De 30-jarige bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. (09-043128)

Politie zoekt eigenaren vernielde fietsen Wierden
In de ochtend van 15 april heeft de politie Twente, twee 18-jarige Wierdense jongens aangehouden op verdenking van het vernielen van fietsen op tweede paasdag. De fietseigenaren worden verzocht aangifte te doen.

Een alerte getuige meldde maandag 13 april omstreeks 3.30 uur dat jongens op het station in Wierden fietsen aan het vernielen waren. De politie heeft 15 april omstreeks 8.30 uur twee 18-jarige jongens uit Wierden aanhouden nadat zij zich gemeld hebben op het politiebureau. Zij worden verdacht van het vernielen van ruim 40 fietsen aan het NS-station in Wierden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten, vermoedelijk volgen nog meerdere aanhoudingen.

Tot op heden heeft slechts één eigenaar aangifte gedaan van vernieling van zijn fiets. De politie roept daarom alle eigenaren die hun fiets gestald hebben aan het NS-station in Wierden en waarvan de fiets vernield is aangifte te doen. Dit kan persoonlijk aan het politiebureau aan de Grote Maatweg in Wierden of digitaal via www.politie.nl/twente/aangifte. (09-042274)

Politie waarschuwt voor illegale collectanten Enschede
De politie heeft een aantal meldingen binnen gekregen van mensen die collectanten niet vertrouwden. Het gaat hierbij vermoedelijk om twee dames van rond de 20 jaar en een man van ongeveer 40 jaar. Zij collecteren voor verschillende doelen, zoals weeskinderen, kinderen uit Roemenië, et cetera. De politie Twente waarschuwt voor illegale collectanten. Een echte collectant kan zich altijd legitimeren. Aangeraden wordt om altijd om deze legitimatie te vragen en wanneer men het dan nog niet vertrouwd, direct de politie te bellen. Dit kan via 0900-8844. (09-0431611)

tel: 053-4555588


---- --