BDO Accountants & Adviseurs

BDO kondigt fusie aan in Hong Kong

De BDO-partnerorganisatie in Hong Kong, BDO McCabe Lo Limited, heeft een overeenkomst bereikt voor de fusie met het accountantskantoor Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited. Het samensmelten van beide organisaties zal aanvangen vanaf 1 mei 2009. De nieuwe organisatie draagt de naam BDO Limited.

Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited is opgericht in 1981 en is sindsdien uitgegroeid tot een zeer succesvolle accountants- en adviesorganisatie met een sterke reputatie in Hong Kong. Vanwege de fusie wordt de partnerorganisatie van BDO in Hong Kong uitgebreid met negen partners en ruim 200 medewerkers. De twee senior partners, Clement Chan en Hong Ng, treden toe tot de nieuwe Raad van Bestuur. De nieuwe partnerorganisatie BDO Limited telt na de fusie ruim 700 medewerkers.

Versteviging positie
Albert Au, managing partner van BDO Hong Kong, ziet de fusie als een belangrijke stap voor BDO om haar positie in Hong Kong verder uit te breiden. `De afgelopen vijf jaar zijn we dankzij significante groei bijna verdubbeld qua omvang. De aanstaande fusie zorgt ervoor dat we onze positie als het vijfde grootste accountantskantoor in Hong Kong verder verstevigen. Hierdoor zijn we in staat om effectiever te concurreren met de grootste accountantsnetwerken. Shu Lun Pan Horwath is een uiterst professionele organisatie die staat voor kwaliteit. De fusie biedt daardoor op diverse terreinen synergievoordeel voor onze mensen. Bovendien zorgt deze ontwikkeling voor een positieve kijk op de toekomst voor alle partners en medewerkers, ondanks het huidige economische klimaat.'

Volgens Clement Chan, managing partner van Shu Lun Pan Horwath Hong Kong CPA Limited, maakt de fusie een betere dienstverlening mogelijk. `We delen dezelfde corporate values. Door de samensmelting van beide organisaties creëren we een platform dat in staat is om internationale cliënten optimaal te bedienen.'

Sleutelrol
Jeremy Newman, CEO van BDO International ziet voor de nieuwe partnerorganisatie in Hong Kong een belangrijke rol weggelegd voor de dienstverlening in de Aziatische regio. `We zijn erg blij met de fusie. BDO Hong Kong speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van onze dienstverlening in Groot-China. Samen met de recente toetreding van de nieuwe BDO-partnerorganisatie in China, is de fusie in Hong Kong een teken van onze verbintenis met de regio. De markt krijgt daardoor een grotere keuze en met BDO een geloofwaardige uitdager van de Big Four. Gezamenlijk hebben de BDO-partnerorganisaties in Groot-China meer dan 4000 partners en medewerkers, en een omzet van RMB 1.2 miljard (US$ 175 miljoen, euro 134 miljoen) met vestigingen in belangrijke steden als Beijing, Guangzhou, Hong Kong, Shanghai, Shenzhen en Wuhan.' Bron:
BDO Accountants & Adviseurs Datum:
15-4-2009 12:25
Contactpersoon
Daan van den Broek (040) 269 81 37