Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 14 april 2009


* JONGE INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord hield dinsdagochtend drie jongens aan. Het drietal wordt verdacht van een inbraak. Rond negen uur meldde een oplettende voorbijganger dat er ingebroken werd bij een woning aan de Marconistraat. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Aangekomen bij de betreffende woning bleek de voordeur inderdaad geopend te zijn op een niet-reguliere-manier. Al snel werd duidelijk dat er nog personen in de woning aanwezig waren, hierop werd de woning omsingeld. De verdachten wilden via de achterkant het pand verlaten. Eén van hen, een 16-jarige Rotterdammer, probeerde zich te verstoppen in de tuin. De twee anderen, een evenoude Schiedammer en een 17-jarige Rotterdammer, klommen via het balkon naar een nabijgelegen woning. Zij werden deze woning uitgepraat door agenten en vervolgens aangehouden. Het jonge drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* BEMANNINGSLID SCHIP AANGEHOUDEN VOOR VERVALSING DIENSTBOEKJE

ZEEHAVENPOLITIE - De politie heeft dinsdagmiddag rond half één op een schip in de Botlek een 32-jarige Tsjech aangehouden voor vervalsing van zijn dienstboekje. Tijdens een controle bleek dat de man als kwalificatie 'matroos' in zijn dienstboekje had staan. Uit onderzoek bleek echter dat hij geen matroos maar 'deksman' was. Hierop hield politiepersoneel hem aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij kreeg een boete van 500 euro. Het dienstboekje werd in beslag genomen. Op 27 maart jl. werd in de Neckarhaven ook al een Tsjech aangehouden voor een zelfde vervalsing in zijn dienstboekje. Door de internationale samenwerking tussen de politiediensten, die via Aquapol werd opgebouwd, heeft de politie nu mogelijkheden om direct met elkaar informatie uit te wisselen.


* GROOTSCHALIGE CONTROLE OP TRADITIONELE CHINESE MEDICIJNEN

ROTTERDAM-RIJNMOND - In de maand maart hebben medewerkers van het Regionaal Milieuteam van politie Rotterdam-Rijmond in samenwerking met de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) en de Inspectie Gezondheidszorg, controles uitgevoerd op traditionele Chinese medicijnen. Het Regionaal Milieuteam werd hierbij geassisteerd door een deskundige van TRAFFIC Europe, the wildlife trade monitoring network.
Er zijn 23 Chinese medicijnwinkels en toko's veelal gelegen in het centrum van Rotterdam, bezocht en gecontroleerd op de aanwezigheid van preparaten waarin delen van beschermde planten of dieren aanwezig waren. Het was de eerste keer dat dergelijke controles op deze schaal en in dit samenwerkingsverband werden gedaan. Bij de helft van de adressen was het niet in orde en werd handelswaar in beslag genomen waar musk, luipaardbot of zwaar beschermde orchideesoorten in aanwezig waren.
De spullen werden inbeslaggenomen en tegen de winkeleigenaren is proces-verbaal opgemaakt ter zaken van de Flora- en faunawet. De VWA deelde diverse schriftelijke waarschuwingen uit voor het ontbreken van etiketten en het niet naleven van hygienevoorschriften en maakte voor dit laatste ook een aantal boeterapporten op. Verder nam de VWA drie kilo kruiden in beslag die zwaar vergiftigd waren. Door de Inspectie Gezondheidszorg werden op diverse adressen geneesmiddelen in beslag genomen, omdat die middelen daar niet mochten worden verkocht. Een groot deel van de geneesmiddelen is normaliter alleen op recept en na consultering van een arts verkrijgbaar, maar in deze winkels werd een en ander vrijelijk en zonder verdere controle verkocht.


* GOKKASTVERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden maandagavond een man aan. De 45-jarige Rotterdammer vernielde rond half negen een gokkast in een Casino aan het Schouwburgplein. De eigenaar van de gokgelegenheid waarschuwde de politie. Agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de Rotterdammer aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en moet zich verantwoorden voor de rechter.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Centrum hield dinsdagochtend een man aan. Rond kwart over elf werd een mishandeling gemeld op de Westersingel. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Op de betreffende locatie troffen zij een gewonde man aan. De 38-jarige Rotterdammer had een beetwond in zijn wang. Hij is naar de eerste hulp gegaan. Korte tijd later is de verdachte, een 40-jarige plaatsgenoot, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De toedracht van de mishandeling wordt onderzocht.


* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ EN HOUDT MAN AAN

ROTTERDAM-WEST / BOSPOLDER - De politie heeft dinsdagavond rond half tien in een woning aan de Schippersstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Tevens werd een 52-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Naar aanleiding van een ruzie, waarbij geschreeuwd werd, stelden surveillerende agenten een onderzoek bij het pand in. Vervolgens troffen zij losse henneptoppen- en bladeren en 35 hennepplanten aan. Deze werden in beslag genomen. De 52-jarige bewoner, die niet in het bezit bleek te zijn van een identiteitsbewijs, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT JONGEN MET MES AAN
ROTTERDAM-WEST / TUSSENDIJKE - De politie heeft dinsdagavond rond acht uur op de Jan Kruijffstraat een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Tijdens een preventieve fouilleeractie troffen politieagenten tussen de broeksband en riem van de Rotterdammer een mes aan. Deze werd in beslag genomen. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een overval. Dinsdagavond gaf de 38-jarige meldster rond tien uur aan dat een aantal mannen haar woning aan de Strevelsweg binnengekomen waren. Onder bedreiging van een wapen had ze waardevolle goederen af moeten geven. Vervolgens waren de daders gevlucht in de richting van de Meekrapstraat. Het onderzoek wordt voortgezet.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HET RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

HOOGVLIET - De politie heeft dinsdagavond rond acht uur op de Aveling een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Surveillerend politiepersoneel zag de autobestuurder door een rood verkeerslicht rijden. Hierop hielden zij hem staande. Uit controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat dit niet de eerste keer was werd de auto in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* JONGE AUTOKRAKER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van autokraak. Maandagochtend vroeg rond half drie kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er twee jongens op de Merellaan zich verdacht ophielden bij de auto's. Agenten gingen daarop naar de straat en liepen naar de locatie waar de personen zouden zijn. Van de andere kant reed een politieauto naar de jongens toe. De verdachten bukten toen ze de auto zagen rijden en verstopten zich. Dit zagen de politiemensen die van de andere kant aankwamen. Na een achtervolging hielden ze één van de twee verdachten aan; een 14-jarige jongen uit 's-Gravenhage. Bij zijn arrestatie gooide de jongen nog een schroevendraaier weg. De andere wist te ontkomen. In de omgeving zagen agenten dat bij acht auto's het raampje was ingeslagen. De familie van de verdachte is op de hoogte gebracht. De politie is op zoek naar de tweede verdachte en onderzoekt de toedracht.

Getuigenoproep
De recherche van district Waterweg-Noord vraagt getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

ROTTERDAM - Politipersoneel van het district Zuid hield dinsdag op verschillende plaatsen in het district controles. Deze waren voornamelijk gericht op bromfietsers. De bromfietsbestuurders die de geldende verkeersregels overtreden door bijvoorbeeld op het trottoir te rijden veroorzaken zo gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken voert de politie regelmatig controles uit. In Barendrecht werden de bromfietsers tussen 18:00 en 20:30 gecontroleerd op de Binnenhof. Van de 12 passerende voertuigen bleken er vier niet de voldoen aan de standaard. Eén van de bromfietsen reed 78 km/h. De bestuurder hiervan mocht zijn kentekenbewijs inleveren. Op de Slinge werden bromfietsen gecontroleerd tussen twee en zes uur 's middags. In totaal werden er 17 bekeuringen uitgeschreven. In acht gevallen was dit omdat de betreffende bromfiets de maximaal toegestane snelheid overschreed. Ook het rijden zonder helm, rijden zonder rijbewijs en het rijden met een te gladde band werden bekeurd.


* POLITIE HOUDT DRONKEN SCOOTERRIJDER AAN

ROTTERDAM-ZUID / ZUIDWIJK - De politie heeft dinsdagavond rond negen uur een 24-jarige scooterbestuurder uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politiemedewerkers zagen de man zonder helm rijden op de Meyehage in de richting van de Slinge. Hierop hielden zij hem staande. Uit controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldige verzekering en hij had geen rijbewijs. Tevens bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Agenten namen de scooter in beslag, hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau.