Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 7 april 2009

Persbericht: Landelijke compostdag, Rooise burgers bedankt!

Gratis compost als beloning voor het scheiden van gft- en groenafval

Inwoners van de gemeente Sint-Oedenrode kunnen op zaterdag 11 april vanaf 10.00 uur, uit handen van wethouder Dekkers, gratis zakken compost afhalen bij de milieustraat te Sint-Oedenrode aan de Eversestraat 11. Met deze actie worden de inwoners van de gemeente bedankt voor hun inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren. Op het composteerbedrijf van Van Kaathoven wordt het organisch afval uit de regio tot compost verwerkt en krijgen inwoners hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost!

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. Composteerbedrijven en gemeenten willen hun inwoners graag bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners per huishouden gratis 2 zakken compost van 40 liter afhalen. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op.

Goed om te weten is dat op de milieustraat te Sint-Oedenrode altijd al gratis compost zelf geschept kan worden. De actie van zaterdag is dan ook juist gemakkelijk voor mensen die geen aanhanger e.d. hebben.

Kortom: burger bedankt en ga zo door!

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl