Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 15-04-2009

Ruzie

NIEUWEGEIN Een jongen kreeg het op dinsdag 14 april met twee meisjes en hun moeder aan de stok.

Rond 22.10 uur liep een 48-jarige Nieuwegeinse vrouw met haar dochters van 14 en 15 jaar over de Sluyterslaan. Zij liepen daar een 16-jarige jongen uit Nieuwegein tegen het lijf, een ex-vriendje van de 15-jarige dochter. Er ontstond een woordenwisseling tussen hem en het 15-jaige meisje. Die liep uit op een handgemeen, waarbij ook de zus en moeder betrokken raakten.

Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse en hielden de 16-jarige jongen aan op verdenking van mishandeling. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek voor de nacht ingesloten.

Drugs

NIEUWEGEIN Agenten hielden op dinsdagmiddag 14 april een man aan omdat hij drugs bij zich had.

Rond 17.45 uur zagen agenten in het Rosarium aan de Schouwstede een hen bekende drugsdealer lopen. Zij spraken de man, 41 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan en wilden hem fouilleren. Hij wilde daar wel aan meewerken, maar werd plotseling onrustig. Toen hij zijn hand uit zijn jaszak haalde, vielen meerdere witte bolletjes (kennelijk cocaïne) op de grond. Daarna gooide hij meerdere bolletjes weg. De agenten hielden de verdachte aan.

Op de grond troffen zij in totaal zeventien bolletjes aan. In zijn portemonnee troffen zij nog twintig ponypacks met drugs en ruim vierhonderd euro aan. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en de drugs en geld zijn in beslag genomen.

Vuurwapen

NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag 14 april hielden agenten een man aan omdat hij in het bezit was van meerdere wapens.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat een 28-jarige man in het bezit zou zijn van een vuurwapen stelden agenten op dinsdagmiddag in een woning in de wijk Wijkersloot een onderzoek in. Daarbij werd een nepvuurwapen, een mes en een busje traangas aangetroffen. De 28-jarige Nieuwegeiner werd aangehouden en de wapens werden in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nep pakketbezorger

NIEUWEGEIN Een nep pakketbezorger probeerde op dinsdag 14 april twee bejaarde vrouwen op te lichten. Bij één van hen lukte dat niet, bij de ander wel.

Rond 15.00 uur belde een man op de Florijnburg aan bij de woning van een 75-jarige vrouw. Zij deed open en de man vertelde haar een pakketje te komen bezorgen, maar dat zij eerst de bezorgkosten moest pinnen. Zij wilde contant betalen, maar dat weigerde hij en hield vol dat zij met pin moest betalen. Toen zij voet bij stuk hield, ging hij met een smoesje weg en kwam niet meer terug. De Nieuwegeinse meldde dit twee uur later bij de politie.

Rond 16.05 uur gebeurde hetzelfde bij een 84-jarige bewoonster van een woning aan de Penningburg. Zij toetste wel haar pincode in op een apparaat (vermoedelijk een telefoon). Direct daarna pakte de man het pakketje, liep de woning uit en verdween. Het slachtoffer had door dat het niet klopte en belde de politie. Zij kreeg het advies eerst haar bank te bellen om de pas per direct te laten blokkeren. Zij deed dat, maar de verdachte bleek toch al kans te hebben gezien een behoorlijk bedrag op te nemen.

De verdachte was in beide gevallen een licht getinte jongeman, kort krullend zwart haar en rond de 1.75 meter lang. Het is goed mogelijk dat het in beide gevallen om dezelfde verdachte gaat.

Aan getuigen die de verdachte hebben gezien op of in de omgeving van de Florijnburg of Penningburg of waar de verdachte met hetzelfde verhaal ook aan de deur is geweest, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.