Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 15-04-2009

Motordieven

UTRECHT Drie jongens stalen op dinsdagavond een motor. Zij kwamen niet ver: twee van hen werden aangehouden, de derde wist te ontkomen.

Rond 19.00 uur zagen agenten dat drie jongens op de Rhijnvis Feithstraat een op slot staande motorfiets optilden en er mee weg liepen. De agenten gingen achter hen aan. Eén verdachte, een 20-jarige jongeman uit Utrecht, werd op de Rhijnvis Feithstraat aangehouden. De andere twee renden weg. Agenten hielden de tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, op de Oltmansstraat aan. De derde verdachte wist te ontkomen.

De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Het onderzoek naar hen en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Tegen paal

VLEUTEN- Op woensdagavond raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 19.45 uur reed een 16-jarige meisje uit Vleuten met haar scooter over de Boterbloemsingel. Door onbekende oorzaak raakte zij een paaltje en botste vervolgens met haar hoofd tegen een ander paaltje. Met hoofdletsel werd zij vervoerd naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 april een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Door het cameratoezicht werd omstreeks 00.30 uur gezien dat een man op een dak van een bedrijf aan de Mississippidreef liep. Ter plaatse zagen agenten een man het dak af klimmen en naar zijn auto lopen. Hij stapte in en reed met gedoofde lichten en hoge snelheid weg. Op de St. Laurensdreef kon de auto worden klemgereden en de 34-jarige bestuurder uit Utrecht worden aangehouden.

In zijn auto werd een wieldop aangetroffen die de man van een andere auto had gestolen. De politie vermoed dat de inbreker eventueel gestolen goederen mogelijk onderweg uit de auto heeft gegooid. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeersagressie

UTRECHT Twee mannen kregen het op dinsdagavond 14 april met elkaar aan de stok. Daarbij vielen over en weer klappen.

Rond 19.20 uur reden twee mannen van 22 en 26 jaar uit Utrecht met hun auto over de Amsterdamsestraatweg. Zij moesten plotseling stoppen voor een overstekende voetganger, waarna een woordenwisseling met de voetganger volgde. Een achter het tweetal rijdende 46-jarige automobilist uit Utrecht duurde dat kennelijk te lang. Hij gebaarde dat het tweetal door moest rijden. De 22-jarige Utrechter gebaarde terug dat hij rustig aan moest doen.

Beide mannen stapten uit hun auto, waarbij de 46-jarige en 22-jarige man met elkaar op de vuist gingen. Agenten gingen ter plaatse en daar het verhaal niet duidelijk was wie er nu was begonnen en beiden aangifte wilden doen, werden de twee mannen meegenomen naar het politiebureau. De 22-jarige man liep een hoofdwond op, de 46-jarige man een gescheurde oorlel. Daar besloten de twee geen aangifte tegen elkaar te doen, waarna zij het politiebureau mochten verlaten. De politie maakt geen proces-verbaal op.

Eerste paal politiebureau Leidsche Rijn

UTRECHT - Dinsdag 14 april werd de eerste paal voor het nieuwe politiebureau in Leidsche Rijn, district Utrecht west, geslagen. Een belangrijke mijlpaal voor de politie Utrecht en de wijken Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. Het nieuwe bureau zal in februari 2010 worden opgeleverd.

Vanwege de groei van de stad Utrecht door de Vinex wijk Leidsche Rijn heeft de politie haar personele capaciteit in dit deel van de stad flink moeten uitbreiden. Dit heeft ook gevolgen voor de huisvesting, waardoor besloten is een nieuw politiebureau in Leidsche Rijn te bouwen. In 2006 is, na locatiestudie in de omgeving, met de gemeente Utrecht een intentieovereenkomst gesloten om op de hoek Middelweerdbaan en Esdoornlaan een nieuw kantoor te bouwen.

Eind 2007 waren de plannen en vergunningen gereed om met de bouw te starten. Door een veel hoger uitgevallen aanbesteding heeft het korps op dat moment de beslissing moeten nemen om dat ontwerp niet uit te voeren. Vervolgens is er in 2008 een nieuw politiebureau ontworpen en succesvol aanbesteed. Het nieuwe bureau zal in februari 2010 worden opgeleverd.

Huidige huisvesting

Het district zit op dit moment tijdelijk gehuisvest op de locatie Dorpsstraat 9. Door de groei van de stad zijn er inmiddels ongeveer 100 medewerkers gehuisvest. Deze locatie kan de groei van medewerkers maar net aan. Het huidige bureau kan echter niet meer voorzien in de nog komende groei. Met het nieuwe kantoor kan Politie Utrecht haar dienstverlening en politiezorg op het gewenste hoge niveau houden.