Gemeente Coevorden

Fikse kwaliteitsinjectie Jeroen Boschstraat in Coevorden

Straat krijgt nieuwe bestrating, regenwaterriool en wordt ingericht als 30 kilometerweg

De Jeroen Boschstraat in de wijk Poppenhare in Coevorden krijgt een fikse kwaliteitsinjectie. De straat wordt heringericht. Er komt nieuwe bestrating, de straat wordt ingericht als een 30 kilometerweg en er wordt gelijktijdig een regenwaterriool aangelegd. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de werkzaamheden voor de zomervakantie van start. De gemeente stelt een krediet van EUR 310.000,- beschikbaar.

De Jeroen Boschstraat is de laatste straat in Poppenhare-Noord die wordt heringericht. De straat diende als aan- en afvoerroute voor het bouwverkeer ten gunste van de bouw van nieuwe woningen in de wijk. Om vooraf de weg te gaan herstraten, zou kapitaalvernietiging zijn. De kans op beschadigingen van het wegdek was tijdens de bouwwerkzaamheden groot.

30 Kilometer

Bij de herinrichting van Poppenhare zijn gelijktijdig de maatregelen voor invoering van 30 kilometer meegenomen. In de Jeroen Boschstraat gold daarom al een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar de straat wordt nu ook ingericht als 30 kilometerweg. De bloembakken verdwijnen en er komen plateaus en drempels voor in de plaats. Ook wordt de straat opnieuw bestraat met klinkers.

Regenwaterriool

Naast de nieuwe bestrating en de inrichting van de straat als 30 kilometerweg wordt in de Jeroen Boschstraat een regenwaterriool aangelegd. Dit regenwaterriool wordt aangesloten op het gescheiden rioolstelsel dat tijdens de nieuwbouw in Poppenhare-Noord is aangelegd.

Wijkbewoners

Het voorliggende plan is in fase 2 en 3 van de nieuwbouw van Poppenhare besproken met de wijkbewoners en is conform hun wensen. Omdat dit al enige tijd is geleden (2000), wordt het plan nogmaals aan de buurt- en speeltuinvereniging Poppenhare voorgelegd.