Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Verkeerscontrole in de Zuidwijken               |

De politie heeft op dinsdag 14 april op diverse plaatsen in de Zuidwijken in Zutphen een grote verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Harenbergweg, de Laan naar Eme, de Emmerikseweg en de Bronsbergen. In totaal zijn er 70 boetes uitgeschreven.


In de ochtend werden er onder andere 18 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, twee voor het mobiel bellen tijdens het rijden en één voor het rijden met een niet leesbare kentekenplaat.


In de middag en avond werden er onder andere zes boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, vijf voor het fietsen zonder verlichting, vier voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en twee voor mobiel bellen. Ook werden er vier bestuurders bekeurd die met hun bromfiets op het fietspad reden.


In totaal heeft de politie 400 blaastesten afgenomen. Hieruit kwamen twee overtreders. Een blaastest op straat wees uit dat een 56-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Zutphen teveel gedronken hadden. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de vrouw een promillage van 1,11. De man, een beginnend bestuurder, blies 0,65 promille. Beiden zijn met een boete en een rijverbod heengezonden.

|     |Lochem - Auto's gestolen bij garage                       |

In de nacht van maandag op dinsdag 14 april werden bij een garage aan de Hanzeweg in Lochem twee auto's gestolen.
Het gaat om een rode Fiat Punto met het kenteken LP-VV-33 en een zilvergrijze Fiat Marea met het kenteken XP-VL-58.


De 31-jarige eigenaar van de Fiat Marea uit Borculo parkeerde zijn auto maandagavond op het bedrijfsterrein van de garage. De 62-jarige eigenaresse van de Fiat Punto, uit Lochem, parkeerde haar auto aan de Hanzeweg bij de garage. Beiden gooiden de sleutels van de auto door de brievenbus. De sleutels zijn vermoedelijk uit de brievenbus gehengeld, want de medewerkers van de garage hebben geen van de auto's de volgende morgen aangetroffen. De politie onderzoekt de diefstallen en heeft de auto's internationaal laten signaleren.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --