Gemeente IJsselstein


Schoonmaakactie Vuilcontainers

Datum: woensdag 15 april 2009
Verkeerd aangeboden afval leidt tot een vervuilde leefomgeving en veel ergenis. Het aantal klachten over verkeerd aangeboden afval bij de afvalcontainers in IJsselveld-Oost en Nieuwpoort neemt toe. Daarom wordt er nu strenger gecontroleerd op de manier en het tijdstip waarop het afval wordt aangeboden.

De gemeente gaat samen met de bewonersgroep IJsselveld-Oost, de IJsselsteinse Woningbouwvereniging en de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) strenger controler. De eigenaren van het verkeerd aangeboden afval worden getraceerd en krijgen direct een bekeuring van EUR60 tot EUR90.
Huisvuil
De afvalcontainers in IJsselveld-Oost en in Nieuwpoort worden twee à drie keer per week geleegd. Plaats uw vuilniszakken alleen in de containers. Houd rekening met uw medebewoners en gebruik de containers niet laat op de avond of `s nachts.
Grofvuil
In elke wijk wordt één keer per maand het grofvuil gratis opgehaald. o Als u grofvuil wilt aanbieden, meldt u dit telefonisch (030) 686 16 62.
o U kunt uw grofvuil ook tegen betaling laten ophalen. Bel voor een afspraak tussen 8.00-9.00 uur met de gemeentewerf (030) 686 16 95. o U kunt uw grofvuil ook zelf naar de gemeentewerf te brengen. Het adres is Zomerdijk 4. Maandag t/m vrijdag van 8.30-16.30 uur en zaterdag van 9.30-16.00 uur.

Bedankt voor uw medewerking, namens de gemeente, bewonersgroep IJsselveld-Oost, politie en de IJsselsteinse Woningbouwvereniging.