HTM



* Actuele wijzigingen


* Trambestuurders HTM onderscheiden voor veilig rijden Nr. 3, 14 april 2009

Woensdag 15 april krijgen HTM trambestuurders die 15 jaar of langer schadevrij hebben gereden, een onderscheiding van Veilig Verkeer Nederland in het kader van de Actie Veilig Rijden. Met deze actie wil VVN de professionele bestuurders die dagelijks op de weg zitten en een zichtbaar aandeel leveren aan de veiligheid in het verkeer, belonen. Jaarlijks organiseert HTM voor deze bestuurders een feestelijke bijeenkomst.

Bestuurders die dit jaar 15, 20, 25, 30 of meer schadevrije jaren hebben, krijgen naast de onderscheiding een bijzonder gedenkcadeau. Dit jaar worden 171 trambestuurders onderscheiden.

Aan de `top' staan de bestuurders Ap Appeldooren en Zweris Merkestijn, beide trambestuurders reden 33 jaar schadevrij. Trambestuurder Arie Pronk presteerde het om maar liefst 35 jaar schadevrij te rijden!


* Strand Express rijdt vanaf Eerste Paasdag Persbericht gemeente Den Haag, 9 april 2009

De Strand Express, die het transferium P+R Hoornwijck aan de A4/A13 verbindt met Scheveningen, gaat vanaf zondag 12 april rijden. Bezoekers van Scheveningen kunnen vanaf dat moment elke zondag voor twee euro parkeren én per tram heen en weer naar Scheveningen Bad met maximaal vier personen. De Binnenstad Express, die nu al dagelijks rijdt vanaf P+R Hoornwijck naar centrum Den Haag, kost vanaf dan elke avond en in het weekend ook twee euro, anders vier euro.

Verkeerswethouder Peter Smit maakte vandaag als trambestuurder een testritje met van de Strand Express. Volgens de wethouder wordt het transferium P+R Hoornwijck hiermee een heel aantrekkelijke opstapplaats voor iedereen die van buiten Den Haag naar de binnenstad, Madurodam of Scheveningen wil. `Je kan er flink wat geld mee besparen, files vermijden en ook nog eens het milieu ontzien', aldus de wethouder.

De Strand Express rijdt als tram 5 tijdens het strandseizoen, vanaf zondag 12 april tot en met zondag 13 september, elke zon- en feestdag tussen tien uur 's ochtends en tien uur 's avonds om de tien minuten vanaf het transferium bij verkeersplein Ypenburg (knooppunt A4/A13) rechtstreeks naar Scheveningen. De reistijd bedraagt circa 30 minuten. Hij volgt de route van tramlijn 15 tot aan het Rijswijkseplein, vervolgens rijdt hij de route van tramlijn 17 via de Weteringkade en de Rijnstraat en tenslotte de route van tramlijn 9 langs de Koninginnegracht en de Nieuwe Parklaan.

In lijn met het tarief voor de Strand Express zijn ook de P+R-tarieven voor het parkeren bij P+R Hoornwijck en een retourtje binnenstad met tram 15 voordeliger gemaakt. In de avond (na 17.00 uur) en in het weekend kost dat nu ook 2 euro. Op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 kost het 4 euro. Eerder waren de kosten respectievelijk 7 en 10 euro. Tram 15 rijdt elke dag tussen 7.00 en 18.00 uur om de 10 minuten, tussen 18.00 en 24.00 uur en in het weekend elke 12 tot 15 minuten. De reistijd naar de binnenstad bedraagt 13 minuten.

Het transferium P+R Hoornwijck ligt aan de Laan van Hoornwijck bij de afslag Ypenburg aan de A4 (afrit 9) en de afslag Den Haag-Zuid aan de A13 (afrit 7). De tram vertrekt bij de halte Laan van 's-Gravenmade die vlak tegenover het parkeerterrein ligt. Meer informatie is te vinden via www.binnenstadexpress.nl of www.strandexpress.nl.