Dienstenbond CNV

Nieuws

15 april 2009

Probleem Super de Boer Pensioenfonds niet opgelost

Afgelopen donderdag heeft CNV Dienstenbond met uw werkgever gesproken over de problematiek rond het Super de Boer Pensioenfonds. Zoals bekend is er tussen Super de Boer en de Stichting Pensioenfonds SDB geen overeenstemming bereikt over de wijze waarop de dekkingsgraad op het vereiste niveau moet worden gebracht. Super de Boer heeft de huidige uitvoeringsovereenkomst met de Stichting Pensioenfonds SDB opgezegd met ingang van 1 januari 2010.

Onzekerheid
Naar aanleiding van de gebeurtenissen is er veel onzekerheid en onrust ontstaan onder leden die voor hun pensioen financieel afhankelijk zijn van de Stichting Pensioenfonds Super de Boer. Afgelopen donderdag hadden wij met uw werkgever een afspraak om te praten over de cao Super de Boer Distributie. Wij hebben niet gesproken over de cao maar dit overleg aangegrepen om te praten over de ontwikkelingen rond uw pensioenfonds. CNV Dienstenbond heeft Super de Boer gevraagd openheid van zaken te geven om duidelijk te krijgen wat de gevolgen zullen zijn voor deelnemers in het pensioenfonds.

Geen informatie
Formeel worden wijzigingen in de pensioenuitvoer en het herstelplan besproken in het pensioenfonds. In het pensioenfonds hebben de vakbonden ook een zetel.
Het pensioenfonds en uw werkgever hebben afgesproken om geen informatie naar buiten te brengen. CNV Dienstenbond vindt dat onze leden moeten weten waar ze aan toe zijn. Wij hebben daarom gevraagd om een overleg te organiseren tussen vakorganisaties, bestuur pensioenfonds en Super de Boer. Hierop laat zowel werkgever als pensioenfonds weten dat zij bij hun standpunt blijven en gedurende de gesprekken die nog plaatsvinden, geen informatie naar buiten zullen brengen.

Druk op de ketel
CNV Dienstenbond is doordrongen van de ernst van de problematiek en de druk die op de onderhandelaars bij het pensioenfonds en Super de Boer ligt. Het pensioenfonds bestuur en uw werkgever hebben ons gevraagd hen de ruimte en mogelijkheid geven om nog met elkaar tot overeenstemming te komen. CNV Dienstenbond wil deze ruimte geven, maar vindt wel dat daarvoor een redelijke termijn in acht moet worden genomen. Als gezamenlijke vakbonden hebben wij het pensioenfonds en Super de Boer laten weten dat wij na 25 april 2009, namens onze leden, geïnformeerd willen worden over de stand van zaken. Wanneer die informatie uitblijft, zullen wij ons beraden op te nemen vervolgstappen!

CNV Dienstenbond komt op voor u en uw pensioenbelangen. Ook niet-leden hebben daar profijt van. Echter hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan. Overtuig daarom ook niet leden van de zin van het vakbondslidmaatschap! Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar! Maak uw ongeorganiseerde collega lid!

Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze info dan kunt contact opnemen met bestuurder Alie Postema. Dat kan per mail: a.postema@remove-this.cnvdibo.nl. Per fax: 0512-583 449 of telefoon: 0512-583440.