Eurlings en Yıldırım voor meer verkeersveiligheid Turkse chauffeurs

'Verkeersveiligheid gaat ons aan het hart. In Nederland, Turkije, of onderweg: ieder verkeersslachtoffer is er één te veel', aldus minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat in Ankara. Samen met zijn Turkse collega, minister van Transport en Communicatie Yildirim, overhandigde Eurlings vandaag certificaten aan trainers van Turkse vrachtwagenchauffeurs. De 24 trainers moeten ervoor zorgen dat Turkse chauffeurs veiliger gaan rijden en daardoor minder slachtoffers in het verkeer maken.

Door de ligging van Nederland aan de Noordzee en de vele verbindingen met het achterland, is ons land het belangrijkste doorvoerland van Europa. Eurlings wil dat alle vrachtwagenchauffeurs die op de Nederlandse wegen rijden vakbekwaam zijn. In Turkije stelde hij dat chauffeurs die de training met succes volgen 'meer dan welkom zijn om in Nederland te lossen én te laden.' Op dit moment zijn weinig Turkse beroepschauffeurs voldoende gekwalificeerd om vanuit Nederland een vracht mee te nemen. Volgens de minister leggen de certificaten een stevige basis voor meer veiligheid en minder ongelukken op de weg. De Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) verzorgt de training.

Op uitnodiging van minister Yildirim brengt minister Eurlings van 14 tot en met 16 april een bezoek aan Turkije. De minister wordt hierbij vergezeld door een delegatie van Nederlandse bedrijven.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed