Stadsdeel Zeeburg


---

Zeeburg gaat zwerfvuil te lijf

Vaker vegen waar het nodig is

14 april 2009
Stadsdeelwethouder Dennis Straat heeft dinsdag 14 april het startschot gegeven voor de nieuwe manier waarop de veegdienst het zwerfvuil in Zeeburg te lijf gaat.
De Zeeburgse straten kunnen en moeten schoner. De veegdienst van het stadsdeel bindt daarom de strijd aan met het zwerfvuil. Waar veel rommel ligt, wordt vaker geveegd. Daarnaast treden de handhavers van Zeeburg hard op tegen de vervuilers van straten, pleinen en plantsoenen. In de nieuwe folder Help Zeeburg mooi en netjes te houden geeft het stadsdeel informatie over de Zeeburgse aanpak van het zwerfvuil. Alle Zeeburgers hebben de folder thuis ontvangen. De folder is hier te downloaden.

Nieuwe folder zwerfafval

Foto: De nieuwe folder die huis aan huis verspreid is in Zeeburg

Dinsdag 14 april gaf stadsdeelwethouder Dennis Straat het startsein voor de nieuwe manier waarop de veegdienst het zwerfvuil te lijf gaat. "Onze wijkverzorgers komen desnoods twee keer op een dag langs een straat waar veel zwerfvuil rondslingert. Het stadsdeel doet zijn uiterste best, maar dat is niet voldoende. Ook de bewoners en winkeliers zijn verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun straat."

Stadsdeelwethouder Dennis Straat met nieuwe folder

Foto: Stadsdeelwethouder Dennis Straat met folder

De wethouder prijst de tientallen bewoners die zich als adoptiebewoner ontfermen over `hun' afvalcontainer. Zij bellen het stadsdeel om afval te komen ophalen dat naast de container is gezet. Zelf gooien ze vuilniszakken in de container en vegen ze de omgeving schoon. Dennis Straat is ook lovend over de Zeeburgse Schoonmaakhelden. Onder begeleiding van volwassen vrijwilligers ruimen tweehonderd schoolkinderen wekelijks zwerfvuil in hun buurt op. "Hoe meer mensen hun best doen, hoe netter Zeeburg wordt. Alleen samen kunnen we het schoonheidsniveau van de openbare ruimte opkrikken."

Volgens de nieuwe werkwijze komt de veegdienst in actie wanneer een straat matig schoon tot zeer vuil is. In een schone omgeving zijn mensen minder geneigd afval op straat te gooien. Daarom moet het zwerfvuil snel worden opgeruimd.

Groepsfoto

Foto: Samen voor schoon Zeeburg


---