Nieuw webshop-starterspakket effectieve oplossing

15/04/2009 13:58

TNT Post

Nieuw webshop-starterspakket effectieve oplossing voor startende webwinkeliers

HOOFDDORP, 15 april 2009 - TNT Post Pakketservice, Buckaroo en Vivendo hebben de handen ineengeslagen om startende webwinkeliers die snel en professioneel een webwinkel willen opzetten een vliegende start te geven. Hiervoor hebben de drie partijen het 'Vigento webshop-starterspakket' ontwikkeld.

Online shoppen is ongekend populair in Nederland en het aantal webshops vertoont elk jaar weer een sterke groei. Steeds meer ondernemers vinden dan ook hun weg naar het internet voor de online verkoop van hun producten en diensten.

Het Vigento webshop - starterspakket neemt ondernemers veel zorgen uit handen door alle benodigde faciliteiten voor de opzet van een webshop samen te voegen. De webshop wordt vervolgens compleet ingericht en werkend opgeleverd, voorzien van de koppeling naar het Buckaroo online betalingssysteem en een koppeling met Parcelware. Dit is het logistieke verzendprogramma van TNT Post Pakketservice waarmee pakketten zeer gemakkelijk verzendklaar kunnen worden gemaakt.

Startende webwinkeliers krijgen met Vigento een 'one-stop-webshop' aangeboden en kunnen hierdoor veel tijd besparen. "Vigento is gebaseerd op het razend populaire Magento Open Source e-commerce platform. Door deze unieke samenwerking wordt het professionele en uitgebreide e-commerce platform van Magento nu ook financieel haalbaar voor serieuze starters", zegt Rob van Straten, directeur van Vivendo. "De standaardisatie in ontwerp, integratie en de begeleiding door e-commerce experts bieden een enorme tijd- en geldbesparing ten opzichte van maatwerk projecten. Door deze efficiënte projectaanpak kan een Vigento webshop binnen enkele weken live zijn, terwijl maatwerkprojecten doorgaans een doorlooptijd hebben van enkele maanden".

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over 2008 bedroeg 4,245 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Over Buckaroo

Buckaroo Online Payment Services is de meest complete internetkassa waarmee webshops hun klanten op eenvoudige wijze kunnen laten betalen. Buckaroo is sinds november 2004 onderdeel van de Ingenium Groep en heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In iets meer dan 4 jaar tijd is het aantal klanten van Buckaroo gegroeid van 30 naar meer dan 1200 webshops. Deze webshops zijn heel divers, van beginnende bedrijven tot gerenommeerde bedrijven als MyCom, Pathé, Selexyz en Wegener. Buckaroo biedt voor ieder type webshop een passende oplossing. Dit komt o.a. door de vele betaalmethoden die Buckaroo aanbiedt waaronder: iDEAL, Giropay, creditcards, eenmalige/ doorlopende incasso's en overboekingen. Daarnaast biedt Buckaroo een groot aantal functionaliteiten die ervoor zorgen dat veelvoorkomende tijdrovende processen geautomatiseerd verlopen. Voorbeelden hiervan zijn: credit management module, koppeling met diverse boekhoudpakketten en de Automatische betaalvragen oplosser (BPA).

Over Vivendo

Vivendo is een full-service e-commerce specialist en biedt een compleet pakket e-commerce diensten en software. Vivendo bouwt effectieve webshops met behulp van Magento Commerce. Inclusief design op maat of op basis van standaarden. Volledig geïntegreerd met online betalen, logistiek, ERP/administratie, CRM en eMarketing tools. Het bedrijf beschikt over een schaalbare hosting, geoptimaliseerd voor Magento, stabiel en met uitstekende performance. Naast de bouw, integratie en onderhoud van de webshops biedt Vivendo een compleet pakket aan diensten zoals: e-commerce consultancy, Search Engine Optimalisatie, Adwords Management, eMarketing, analytics en shopmanagement.

EINDE BERICHT