Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 15-04-2009

Man (39) raakt gewond bij woningbrand

DIESSEN: Een 39-jarige man uit Diessen raakte dinsdagavond 14 april gewond bij een brand in zijn woning aan de Van de Veldenweg in Diessen.

De brand werd om 20.37 uur ontdekt door omstanders. Het ging om een woonboerderij met een pannendak, gelegen in het buitengebied van Diessen. De 39-jarige bewoner probeerde het vuur in eerste instantie zelf te blussen. Hij ademde daarbij vermoedelijk rook in. Nadat hij zelfstandig de woning had verlaten, werd hij onwel en raakte buiten kennis. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege rookvergiftigingsverschijnselen.
De gewaarschuwde brandweer schaalde op naar 'midden-brand' om de waterwinning te verzorgen. Daarna was het vuur snel onder controle en werd om 21.20 uur het sein 'brand meester' gegeven. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen

Arrestatie na diefstal laptop

TILBURG: Op dinsdagmiddag 14 april werd de politie geroepen bij diefstal uit een woning. Een 25-jarige man meldde dat hij onder bedreiging van geweld bestolen was van een laptop. De dader zou een bekende van hem zijn.

Het feit gebeurde rond 13.30 uur in een woning aan de
Berkdijksestraat. Het slachtoffer verblijft tijdelijk op dit adres. Een huisgenoot had de twee daders binnengelaten, waarna zij de laptop van het slachtoffer pakten. Ze eisten de laptop op om een openstaande schuld te vereffenen. Toen het slachtoffer daar geen gehoor aan wilde geven, werden hij en zijn vriendin bedreigd met een mes en een wielmoersleutel. De twee daders namen de notebook mee en gingen er vandoor. De hoofddader is een 'goede' bekende van politie en justitie. Andere agenten zagen hem lopen op de Bredaseweg, waarna hij snel werd ingerekend. Hij had de gestolen laptop op dat moment nog bij zich. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg.
De politie is nog op zoek naar zijn mededader. De aangehouden
verdachte is in het belang van het verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

TILBURG: De politie heeft dinsdag 14 april, namens de burgemeester van Tilburg, een tijdelijk huisverbod uitgereikt aan een 38-jarige inwoner van Tilburg.

De verdachte werd zondagavond 12 april gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. Hij had in dronken toestand zijn zoon en vrouw bedreigd en een deel van de inboedel vernield. Hij mishandelde daarbij zijn 40-jarige echtgenote, waarbij ze zichtbare verwondingen opliep. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. In het daaropvolgende onderzoek bleek dat er gevaar voor herhaling bestond. Mede gezien de ernst van de zaak was dat voor de politie reden om de burgemeester te adviseren om een tijdelijk huisverbod op te leggen. De verdachte kreeg het huisverbod dinsdagavond 14 april, voordat hij in vrijheid werd gesteld, uitgereikt.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen. Het huisverbod wordt opgelegd door de
burgemeester en daarna uitgereikt door de politie. De politie
informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Politie vindt hennepkwekerij

TILBURG: De politie stuitte bij toeval op een hennepkwekerij in een woning aan de Van Limburg Stirumlaan. Agenten bezochten
woensdagochtend 15 april de bewuste woning omdat één van de bewoners nog een gerechtelijk vonnis had openstaan. De veroordeelde was echter niet thuis. Een sterke hennepgeur was voor de agenten reden om de woning nader te inspecteren. Daarbij werd een wietplantage gevonden, bestaande uit circa 500 hennepplanten. Twee wel aanwezige mannen zijn daarbij gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het ging om twee Bulgaren van 20 en 28 jaar oud.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de
hennepplantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-04-2009 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |