Buma/Stemra


PERSBERICHT: JURY TOONZETTERS MAAKT GESELECTEERDE WERKEN BEKEND

Hilversum, 15 april 2009 Op 29 en 30 augustus vindt voor de tweede maal Toonzetters plaats. Tijdens Toonzetters worden de tien mooiste nieuwe Nederlandse composities van 2008 ten gehore gebracht in een gratis toegankelijk programma. De tien geselecteerde werken die tijdens het evenement worden uitgevoerd zijn van de componisten Peter Adriaansz, Wilbert Bulsink, Einar Torfi Einarsson, Rozalie Hirs, Hanna Kulenty, Roderik de Man, Martijn Padding, Robin de Raaff, Edward Top en Klas Torstensson. Dit heeft de vakjury bekendgemaakt.
Het doel van Toonzetters is om te laten zien hoe talentvol en gevarieerd het Nederlandse aanbod van hedendaags gecomponeerde muziek is. Toonzetters brengt de beste Nederlandse werken van 2008 nog eens voor het voetlicht, zowel voor een breed publiek als voor programmeurs in binnen- en buitenland, uitgevoerd door een aantal toonaangevende orkesten, ensembles en musici. Op de slotavond, zondag 30 augustus, maakt de jury bekend welke componist winnaar is van de Buma Toonzetters Prijs 2008 van 10.000.
De tien geselecteerde werken zijn;
aliquid stat pro aliquo - Edward Top
First Harmonium Concerto - Martijn Padding
Hear, hear! - Roderik de Man
Nine Tensions - Einar Torfi Einarsson
Op/Weg ... geblazen - Wilbert Bulsink
Polarhavet (De Poolzee) - Klas Torstensson
Roseherte - Rozalie Hirs
String Quartet No. 3 - Tell me about it - Hanna Kulenty Vioolconcert - Robin de Raaff
Waves 5 to 7 - Peter Adriaansz
De jury van Toonzetters bestaat dit jaar uit Lucas Vis (voorzitter, Nederland), Luca Francesconi (La Biennale di Venezia, Italië), Graham McKenzie (Huddersfield Contemporary Music Festival, Engeland), Mark Delaere (Transit, België) en Bert Palinckx (November Music, Nederland). Toonzetters wordt georganiseerd door Buma Cultuur, het Muziekgebouw aan 't IJ en Muziek Centrum Nederland (MCN).

www.toonzetters.nl

---
Voor meer informatie, neem contact op met Ikaros van Duppen (Buma Cultuur); ikaros.van.duppen@bumacultuur.nl of via 035- 672 74 00




.... ... ...