Kroon op het werk

Epmatec ontvangt estafette stokje voor actieve inzet voor verzuim preventie

Empatec ontvangt dit stokje omdat de organisatie zich actief inzet voor verzuim preventie. Bij Empatec werken de leidinggevende en medewerker samen aan (het ontwikkelen van) een gezond arbeidsethos, waarin de balans `belasting - belastbaarheid' centraal staat. Preventie, verzuim en re-integratie worden integraal geplaatst in het kader van arbeidsontwikkeling, met continue aandacht voor het stimuleren van het nemen van de eigen verantwoordelijkheid door medewerkers. In de visie van Empatec wordt dan ook gesteld dat verzuim een gedragskeuze in zich heeft: "Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze. Verzuim is gedrag en gedrag is te beïnvloeden".

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid. Inmiddels zijn er al meer dan 75 stokjes doorgegeven.

Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk vindt u op www.kroonophetwerk.nl.

De overhandiging van `De kroon' op het werk. Links algemeen directeur van Empatec, dhr. ing. A. Onclin en rechts dhr. drs. J.A.W.C. Sibbald, commercieel directeur van De Friesland Zorgverzekeraar. Poortwachter logo