Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 15 april 2009

UvT stelt 2 jaar collegegeld beschikbaar voor topstudenten

De Universiteit van Tilburg stelt met ingang van september 2009 beurzen beschikbaar voor talentvolle bachelorstudenten. Scholieren die in 5 VWO al gemiddeld een 7,5 of hoger op hun eindlijst hadden, komen in aanmerking voor twee jaar vrijstelling van collegegeld.

De UvT wil graag topstudenten afleveren aan de samenleving. Daarom is zij in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant een project gestart om meer potentiële topstudenten naar Tilburg te trekken. De provincie subsidieert het beurzenprogramma in het kader van het project 'Brabant kennisprovincie'.

De kandidaten voor een beurs moeten voor 1 juni een door hun school gecertificeerde eindcijferlijst van 5 VWO insturen. Om ook het tweede jaar in aanmerking te komen voor de beurs, zullen ze in het eerste studiejaar voldoende studieresultatenmoeten halen. Daarnaast zouden ze een eventuele stage moeten uitvoeren bij een bedrijf of organisatie in Noord-Brabant. Op jaarbasis zijn ongeveer 65 beurzen beschikbaar. Bij meer aanmeldingen gelden de beste studieresultaten en als dat geen uitsluitsel biedt, wordt er geloot.