Gemeente Tilburg

Persbericht
15 april 2009

Promotieteam zet Tilburg op de kaart

Gemeente Tilburg en scholengemeenschap de Rooi Pannen slaan handen ineen

Tilburg krijgt een eigen promotieteam. Deze bestaat uit vijfentwintig eerstejaars studenten MBO Toerisme en Recreatie van de Rooi Pannen. Doel van het promotieteam is Tilburg en de Tilburgse evenementen (nog meer) onder de aandacht te brengen in de regio en de rest van Nederland. Begeleiding van de studenten wordt verzorgd door de gemeente Tilburg en de Rooi Pannen.

Het promotieteam gaat 15 april tijdens de Meimarkt van start. Wethouder Joost Möller (evenementen): "De bedoeling is mensen te enthousiasmeren en te informeren. Verder delen ze cadeautjes en flyers uit. Het zijn de gastheren en gastvrouwen van onze stad. De gemeente levert de kleding waarbij de Tilburgse identiteit duidelijk naar voren komt.
Het team begint tijdens de Meimarkt en zal gedurende het evenementenseizoen op veel plekken te zien zijn. Bijvoorbeeld ook op het Centraal Station Utrecht om reizigers te informeren over de Tilburgse Kermis."
Dit jaar nemen alleen eerstejaars studenten deel aan het promotieteam, maar vanaf 2010 komen ook andere schooljaargangen in aanmerking. De deelnemende studenten ontvangen een onkostenvergoeding en studiepunten.

Samenwerking

Naast het promotieteam gaan studenten van de Rooi Pannen arrangementen samenstellen voor de VVV Tilburg. De beste arrangementen worden mogelijk opgenomen in een folder die bij de VVV Tilburg in Tilburg komt te liggen.
Wethouder Möller: "De VVV Tilburg heeft al jaren een dependance bij de Rooi Pannen. We werken al geruime tijd prettig samen en die samenwerking willen we ook graag voortzetten."
---