Partij van de Arbeid

'CDA met van de Camp nu nóg minder groen!

15-04-2009 02:34

Het CDA is niet de partij die aan de toekomst denkt. Wat klimaatmaatregelen en initiatieven om duurzaamheid te bevorderen betreft, zijn de Christendemocraten geen betrouwbare partner. Dat vindt Louis Meuleman, PvdA-kandidaat voor het Europees Parlement.

In een lijsttrekkersdebat in Brussel zei CDA-lijsttrekker Wim van de Camp dat een CO2-reductie van twintig procent voorlopig voldoende is. Het is naïef om te proberen om meer te willen bereiken.. Hij wijkt daarmee af van het regeerakkoord van zijn eigen partij met de PvdA en ChristenUnie.

Het CDA staat duidelijk niet voor een groene toekomst, reageert PvdA-kandidaat en milieudeskundige Louis Meuleman. De PvdA houdt vast aan vermindering van de CO2-uitstoot met dertig procent in 2020. Meuleman: Op langere termijn dringen we de CO2-uitstoot met 80 procent terug. Dat moet en het kán ook. Investeren in duurzaamheid en groene technologie is een enorme impuls voor de economie. De PvdA wil die innovatie stimuleren. Zo stellen we onze energievoorziening veilig, gaan we klimaatverandering tegen en creëren we nieuwe werkgelegenheid. Zeker voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen hier kansen. Bovendien wil de PvdA dat Europa een leidende rol speelt bij de onderhandelingen over een nieuw klimaatverdrag.

Meuleman vervolgt: De VN-top in Kopenhagen eind dit jaar is nu al mislukt als CDAer Van de Camp zijn zin krijgt. Terugdraaien van de CO2-doelen is onaanvaardbaar. Het CDA gaat hiermee in tegen de belangen van Nederlandse bedrijven, want juist zij zullen profiteren van de geplande stimulering van duurzame energie-opwekking en van energiebesparing in huizen, fabrieken, en apparaten. Het is van belang dat je nu je verantwoordelijkheid neemt. De PvdA doet dat. Het CDA toont aan niet verder dan zijn eigen voortuintje te kijken.