Gemeente Haaksbergen


Langeler nieuwe brandweercommandant
15-04-2009 Langeler nieuwe brandweercommandant René Langeler (45) uit Boekelo is benoemd tot brandweercommandant in de gemeente Haaksbergen. Met ingang van 1 mei is hij de opvolger van Arno Fokker, die op 1 april commandant werd in de Hof van Twente. Nog net voor het paasweekend is de benoeming van Langeler bekendgemaakt aan de medewerkers van het Haaksbergse korps. Burgemeester Loohuis kwam naar de brandweerkazerne om de nieuwe commandant officieel aan het korps voor te stellen.

René Langeler werkt op dit moment nog bij de Enschedese brandweer. In januari 2003 kwam hij daar bij de beroepsbrandweer als afdelingshoofd onderhoud en techniek. Op dit moment is hij arbocoördinator, projectleider en officier van dienst. Twee jaar geleden was hij vanuit Enschede een aantal maanden gedetacheerd als brandweercommandant in Hellendoorn.

In de nieuwe functie zit voor René Langeler een aantal bijzondere uitdagingen. In de eerste plaats is hij commandant van het plaatselijke korps, met alle taken die daarbij horen. Daarnaast wacht hem een aantal specifieke klussen, zoals de plannen voor een nieuwe brandweerkazerne, het maken van een nieuw beleidsplan en de zorg voor een gegarandeerde opkomst (de invoering van een piketregeling voor de vrijwilligers). Belangrijk aandachtspunt is de verdere samenwerking binnen het brandweercluster Zuidoost-Twente met Enschede.

Haaksbergen is voor de commandant niet helemaal vreemd. Hij heeft er een aantal jaren gewoond, in het verleden heeft hij enige tijd bij de TKF gewerkt en zijn vrouw is een geboren en getogen Haaksbergse. Samen met haar is hij lid van de plaatselijke Sterruiters, zodat hij zijn hobby al in Haaksbergen beoefent.