Aedes

aedesnet.nl

Persberichten

Symposium afscheid voorzitter Aedes gecanceld

15 april 2009

De afgelopen dagen is er veel rumoer ontstaan rond de vertrekregeling die Aedes met voorzitter Willem van Leeuwen heeft getroffen. Een regeling die bestaat uit een jaar opzegtermijn en een vertrekregeling van 24 maanden. Daarnaast komt een bestaande reservering ten behoeve van het pensioen bij zijn vertrek tot uitbetaling, die anders bij zijn 60e verjaardag maandelijks tot uitbetaling zou zijn gekomen. De regeling is gebaseerd op zijn arbeidsovereenkomst, rekening houdend met de bestaande en al om toegepaste kantonrechtersformule.

Het afscheid, na 27 jaar verbonden te zijn geweest aan NCIV en later Aedes, valt samen met het aantreden van het nieuwe bestuur op 23 april aanstaande. We hebben ons voorgenomen om van Willem van Leeuwen afscheid te nemen op de 16 april met een symposium en een receptie. Niemand zal het rumoer ontgaan zijn, inclusief de oproepen en aankondiging om tijdens dit afscheid aandacht te besteden aan de vertrekregeling.
Het zal duidelijk zijn dat het karakter van de bijeenkomst daarmee aanmerkelijk zou veranderen en wel zodanig dat de oorspronkelijke bedoeling - afscheid nemen van Willem - in het geding komt.

Dat kan niet de bedoeling zijn. Met spijt moet ik u dan ook meedelen dat in overleg met Willem van Leeuwen is besloten om het symposium en de afscheidsreceptie geen doorgang te laten vinden.

Hans Alders,
Voorzitter Raad van Commissarissen Aedes

---