Gemeente Onderbanken


Reparatie winterschade asfaltverhardingen gemeente Onderbanken

Het afgelopen winterseizoen 2008-2009 had met flinke vorstperioden een behoorlijke impact op de onderhoudstoestand van de asfaltverhardingen binnen onze gemeente.

Vooral de vakken die aan regulier onderhoud toe waren en veelal reeds tijdelijk met koudasfalt waren gerepareerd, bleken tijdens een rond de carnaval ingelaste inspectie in een zorgwekkende toestand te verkeren.

Het slechtst er aan toe was het hellend gedeelte in de Raadhuisstraat te Merkelbeek; maar ook het kruispunt Wilmenweg-Kerkstraat te Merkelbeek en stukken van de Bouwbergstraat verkeerden in slechte staat.

Â

Na opname van de ergste vakken heeft de gemeente een onderhandse aanbesteding gehouden waaruit de firma Dura Vermeer als laagste aanbieder uit de bus kwam. De herstelwerkzaamheden zijn op woensdag 8 en donderdag 9 april onder goede weersomstandigheden uitgevoerd. Op woensdag is als eerste de Raadhuistraat aangepakt en is tevens het fietspad langs de Eindstraat opnieuw overlaagd. Op donderdag was het de beurt aan het Kruispunt Wilmenweg-Kerkstaat, de Bouwbergstraat en enkele kleinere plekken op de Amstenraderweg. De herstelwerkzaamheden zijn op een vakkundige manier uitgevoerd, terwijl de verkeersmaatregelen genomen zijn door de buitendienst van de gemeente zelf.

Â

Mocht u overlast hebben ondervonden van de werkzaamheden, dan vertrouwen wij op uw begrip. De werkzaamheden waren noodzakelijk en hebben ertoe bij gedragen dat onze wegen er nu weer veilig bij liggen. Voor een indruk van de werkzaamheden verwijzen wij u naar bijgaande foto impressie; voor eventuele vragen kunt u terecht bij dhr. R. Rosenboom bereikbaar onder 045 â 527 87 46.

Â

04.03.09 002.jpg

Â

04.03.09 003.jpg

Â

04.03.09 009.jpg

Â

04.03.09 021.jpg

Â

04.03.09 023.jpg

Â

04.03.09 025.jpg

Â