Gemeente Tilburg

Persbericht
15 april 2009

RHENUS Contract Logistics tekent huurovereenkomst voor nieuw pand in Tilburg

Uitbreiding biedt werkgelegenheid aan circa 250 mensen

Rhenus Contract Logistics heeft een overeenkomst gesloten met Somerset Real Estate B.V. voor het in aanbouw zijnde logistieke bedrijfsgebouw met kantoren aan de Ledeboerstraat 46-48, bedrijventerrein Kraaiven. Het bedrijfspand krijgt een totale oppervlakte van circa 35.000 m2, waarvan 1.000 m2 kantoren. Het gebouw wordt omstreeks juni 2009 in gebruik genomen.

Rhenus gaat het gebouw gebruiken voor het logistieke proces van een nieuwe klant die dierenbenodigdheden, dierenaccessoires, diervoeding en gerelateerde diensten aanbiedt via het internet. Er zullen circa 13.000 pakketten per dag aan klanten in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk worden geleverd. De bouw van het nieuwe pand betreft een uitbreiding van de logistieke activiteiten van Rhenus. Wethouder Möller (economische zaken): "De uitbreiding van Rhenus biedt werk aan circa 250 mensen. In deze tijden van economische onzekerheid is dat goed nieuws voor de Tilburgse arbeidsmarkt."

Industrieterrein Loven

Rhenus is sinds 2000 gevestigd op industrieterrein Loven in Tilburg waar circa 100 mensen werkzaam zijn. Vanuit dit pand met een oppervlakte van 30.000 m2 worden multinationals die actief zijn in onder andere de hightech en medtech industrie bediend. De Rhenus Groep is met een omzet van EUR 3,3 miljard, 230 vestigingen en 15.000 medewerkers een toonaangevende Europese logistieke dienstverlener. De divisies Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport bieden een totaaloplossing voor het managen van complexe logistieke ketens.

Somerset Real Estate

Somerset Real Estate is gevestigd in Oisterwijk en is een onafhankelijke, private vastgoedinvesteerder die actief is in alle facetten van het vastgoed met de focus op het beleggen in- en ontwikkelen van commercieel vastgoed door heel Nederland.

Het tijdig beschikbaar zijn van het gebouw met een dergelijke oppervlakte heeft geleid tot deze omvangrijke transactie. Deze transactie is tot stand gekomen door een actieve bemiddeling van Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij B.V. gevestigd te Tilburg.
---