Nederland krijgt eerste scheidingstijdschrift

15/04/2009 15:19

vFAS

Alle belangrijke levensthema's hebben een eigen tijdschrift. Zo bestaan er onder meer bladen over huizen kopen, trouwen en kinderen krijgen. Een magazine over echtscheidingen is er echter nog niet. En dat is merkwaardig, want vrijwel iedereen in Nederland heeft direct of indirect met een scheiding te maken. Eén op de drie huwelijken wordt immers nog steeds eerder dan 'de dood ons scheidt' ontbonden. De vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) brengt daarom op woensdag 15 april het eerste scheidingstijdschrift van Nederland uit. Het magazine heet 'Verder' en informeert lezers over de emotionele, sociale en juridische aspecten van een scheiding en andere relatieveranderende gebeurtenissen.

Van interview met minister Rouvoet tot recepten voor relatiegerechten

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin wordt in het eerste nummer van het tijdschrift geïnterviewd over het ouderschapsplan. Daarnaast komen onderwerpen aan bod als: financiële achteruitgang na een echtscheiding, het ontvangen en betalen van alimentatie en tips over hoe je het beste met kinderen kunt praten over een scheiding. Maar er staan ook luchtige onderwerpen in 'Verder'. Om lezers te laten zien dat het altijd erger kan, zijn de opvallendste Hollywood-scheidingen op een rijtje gezet. En chef-kok Aurélien Poirot legt uit hoe hij een amoureus gerecht, een familiegerecht en een singlegerecht bereidt.

'Verder' helpt lezers verder te gaan met hun leven

Niet alleen een scheiding, maar ook het krijgen van kinderen, trouwen en overlijden veranderen een relatie. Vandaar dat ook deze thema's in 'Verder' aan bod komen. 'Ons doel is mensen met het magazine op een toegankelijke manier te informeren over de emotionele, sociale en juridische aspecten van deze ingrijpende gebeurtenissen. De vFAS, vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, heeft dagelijks met deze onderwerpen te maken. Op deze manier willen we mensen wier relatie verandert, helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat ze op een goede manier verder kunnen met hun leven. Dat is ook de reden dat het magazine 'Verder' heet,' zegt Anke Mulder, voorzitter van de vFAS.

Website biedt aanvullende scheidingsinformatie

Het tijdschrift wordt ondersteund met de website www.verder-online.nl waar, naast de inhoud van het magazine, ook aanvullende informatie over scheiden te vinden is. De eerste uitgave van 'Verder' is gratis en heeft een oplage van 35.000 stuks. Het merendeel van de magazines wordt door vFAS-advocaten verspreid. Ongeveer 10.000 exemplaren zijn verkrijgbaar bij gemeentehuizen, bibliotheken en tijdens de Libelle Zomerweek. Ook via de website kan 'Verder' worden aangevraagd. Het magazine komt driemaal per jaar uit.





http://www.verder-online.nl

www.vfas.nl