Gemeente De Ronde Venen


Millenniumgemeente De Ronde Venen koopt 100% duurzame energie in

De gemeente De Ronde Venen gaat voortaan honderd procent duurzame gas en elektra inkopen.

Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders dinsdag 14 april besloten. Met de keuze voor groene energie onderschrijft de gemeente de millenniumdoelen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaatbeleid, zoals onder meer het doel om voor meer mensen een duurzamer leefmilieu te realiseren.

Binnen twee jaar zullen, met uitzondering van openbare verlichting, alle 400 gemeentelijke gas- en elektra-aansluitingen gevoed worden door groene energiebronnen.

De gemeente heeft gekozen voor de inkoop van windenergie en groen gas. Bij de keuze van de inkoop van duurzame energie heeft de gemeente gelet op duurzaamheid en innovatie van de energiebronnen. Duurzame elektriciteit is in verschillen soorten verkrijgbaar. Voor elektriciteit kan dit middels (buitenlandse) waterkrachtenergie, biomassa of windenergie. Windenergie wordt daarin gezien als de meest innovatieve en duurzame variant. Ook voor gas wordt ingezet op honderd procent verduurzaming op basis van klimaatcompenserende CO2 emissierechten, ook wel "groen gas" genoemd.