Rode Kruis Belgie


âRescue Race Onlineâ : leer spelenderwijs virtuele eerstehulp voor échte ongevallen

Jeugd Rode Kruis stelt online eerstehulpspel voor op haar bekroonde website

Met âRescue Race Onlineâ wil Jeugd Rode Kruis kinderen van 9 tot 12 jaar in de eerste plaats een leuk en gratis virtueel spel aanbieden. Daarnaast is Rescue Race Online ook een eerste kennismaking met (of opfrissing van) eerstehulp. Zo slaat het spel meteen de brug tussen de eerstehulpkennis die is opgedaan in de virtuele wereld en toepassing daarvan in de realiteit.

Bij âRecue Race Onlineâ krijgt de jeugdige speler de opdracht om binnen een tijdspanne van 5 minuten aan zoveel mogelijk slachtoffers eerstehulp toe te dienen. Hij/zij moet naar de plaats van het ongeval fietsen, de kwetsuren evalueren aan de hand van enkele vragen en daarna het materiaal voor een vakkundige verzorging gaan halen. Bij elk nieuw spel krijgt de deelnemer een nieuwe route en nieuwe vragen voorgelegd.

In het spel komen over heel wat types van lichte kwetsuren zoals blauwe plekken, schaafwonden of lichte brandwonden aan bod. Evi Coremans, Jeugd Rode Kruis : âRescue Race Online is in de eerste plaats een spel. Voor kinderen die niets weten van eerstehulp kan het een opstap zijn voor het volgen van een eerste hulpcursus. Voor de kinderen die al een cursus volgden of die eerstehulples kregen op school kan het een leuke manier zijn om hun eerstehulpkennis te testen.â

Jeugd Rode Kruis geeft het hele jaar door eestehulpcursussen aan kinderen en jongeren. Op de website www.jeugdrodekruis.be staan nuttige eerste hulptips die helpen om de âRescue Race Onlineâ-vragen op te lossen.

Mechelen, 15 april 2009