Gemeente Hilversum

Omleidingen door Nike City Run

publicatiedatum: woensdag 15 april 2009

Die brengt voor bewoners en bezoekers, naast topsport en amusement, ook ongemakken met zich mee. Het 10km-parcours loopt vanaf de markt naar het Media Park en vandaar via de Kerkbrink richting Gijsbrecht van Amstelstraat en via de Kerkbrink terug naar de finish op de Groest. Het doorsnijdt een groot deel van Hilversum en daar komt dit jaar nog de afsluiting van de

Ring Noord/West bij.

Wie met de auto door Hilversum moet, heeft aan de zuidkant de Diependaalselaan ter beschikking en kan via de Soestdijkerstraatweg en de Utrechtseweg het centrum bereiken. Vanuit de wijken `Over 't spoor` vormt de Beatrixtunnel de toegang tot het centrum. Het viaduct over de spoorlijn Hilversum-Bussum geeft met de auto alleen toegang tot het Media Park en Beeld en Geluid.

De eerste start vanaf het marktterrein aan het Langgewenst is om 11.30 uur. Dan vertrekt de Halve Marathon (21,1 km) eerst voor een kleine ronde door het centrum, dan richting Media Park en vervolgens via Kerkbrink en Gijsbrecht terug naar de Groest, om daarna dezelfde ronde nogmaals te lopen. De 10 km-wedstrijd met internationale toplopers en locale favorieten start dit jaar pas om 14.50 uur.