Almeerse Jane Booij winnares secretaresse van het jaar 2009

15/04/2009 16:20

Manpower Uitzendorganisatie

ALMEERSE JANE BOOIJ WINNARES SECRETARESSE VAN HET JAAR 2009

Diemen, 15 april - De 21-jarige Jane Booij, werkzaam als secretaresse bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V, heeft vandaag de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2009 gewonnen. Het was dit jaar de 23e keer dat Manpower deze beroepsverkiezing organiseerde. Jane gaat een jaar lang de functie van ambassadeur voor haar vak uitoefenen, onder andere door het geven van lezingen en presentaties bij bedrijven, opleidingen en congressen.

"Ik vind dit helemaal geweldig", aldus een enthousiaste Jane, "ik had het eerlijk gezegd echt niet verwacht, de andere 2 finalisten maakten wat mij betreft ook een zeer goede kans. Daarom ben ik des te blijer dat ik heb gewonnen."

De bekendmaking van de nieuwe Secretaresse van het Jaar heeft vanmiddag op de stand van Manpower tijdens de beurs DiversityWorks plaatsgevonden. Voorafgaand aan de bekendmaking hebben de drie finalisten een presentatie moeten houden voor de jury. Zij gaven onder andere hun mening over de veelzijdigheid van het beroep. Volgens juryvoorzitter Ria van 't Klooster, directeur Schoevers bedrijfsopleidingen, was het een spannende strijd.

Jane heeft gewonnen om haar authenticiteit, omdat ze een echte voorbeeldfunctie voor de secretarese van de toekomst vervult, en door haar eigen visie op hoe het secretaressevak in te toekomst uitgeoefend moet worden, aldus het juryrapport. Uit handen van Jilko Andringa, Algemeen Directeur van Manpower, ontving Jane de reischeque voor een vijfdaagse reis naar New York. De beide andere finalisten, Diana Benschop en Judith Grondman, verloren nipt; de jury gaf aan dat ook zij fantastische ambassadeurs zouden zijn .

Jurering

De drie finalisten waren eerder al gekozen uit tien halve-finalisten die op hun beurt gekozen waren uit honderden genomineerden. Zij hebben de tijd tussen de halve finale en finale zelf campagne gevoerd om zoveel mogelijk aandacht te generen voor hun finaleplaats en het secretaressevak.

Secretaresses verhuizen mee met baas veel

In het kader van de verkiezing heeft Manpower op de website www.secretaressevanhetjaar.nl een aantal polls gehouden. Eén van de opvallende uitkomsten was dat secretaressen enorm loyaal zijn aan hun baas. 47% van de secretaresses die meededen aan de poll geven aan dat zij met hun baas zullen meeverhuizen als hij ergens anders gaat werken. Daarnaast geven secretaresses aan dat zij het belangrijk tot heel belangrijk vinden dat zij op Nationale Secretaressedag (16 april) een bos bloemen ontvangen van hun baas (53 %).

De prijzen

Jane Booij krijgt een 5-daagse reis voor twee personen naar New York aangeboden. Verder ontvangt ze een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen maatpak van Emily Hermans, MLY.

De jury van 2009

Het voorzitterschap van de jury was in handen van directeur Schoevers bedrijfsopleidingen, Ria van 't Klooster. Zij werd bijgestaan door de volgende juryleden:


-mevrouw Joke van Vrouwerff, voorzitter European Management Assistants


-mevrouw Anne van der Weijden, voorzitter Nederlandse Vereniging van

Directiesecretaressen


-mevrouw Tanja Bootsman, Secretaresse van het Jaar 2007


-mevrouw Joyce Oomen, Manager Secretarieel bij Manpower

Over Manpower

Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. In Nederland bestaan 150 kantoren en werken 750 consultants. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. Het hoofdkantoor van Manpower Nederland is gevestigd te Diemen. Voor meer informatie: www.manpower.nl en www.secretaressevanhetjaar.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.