Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 15 april

Regio Kennemerland, 15-04-2009

Persberichten 15 april

Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivels
HAARLEM, 14 april - Tijdens een surveillance heeft de politie rond 17.15 uur twee motorrijders aangehouden op de N208. Een 47-jarige Haarlemmer reed richting IJmuiden met een snelheid van 134 km/u terwijl 70 km/u is toegestaan. Een 25-jarige stadsgenoot reed met 128 km/u over de Randweg. Het rijbewijs van beide motorrijders is ingevorderd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden
HOOFDDORP, 14 april - De politie heeft met behulp van winkelpersoneel rond 14.30 uur een 32-jarige Hoofddorpse aangehouden in een warenhuis aan het Marktplein. De vrouw had diverse kledingsstukken, waaronder kinderkleding, ter waarde van bijna 200 euro gestolen. De kledingstukken zijn door de politie in beslag genomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Pizzakoerier overvallen
HOOFDDORP, 14 april - Rond 20.50 uur is een 18-jarige pizzakoerier overvallen op de Skagerrak.

De man wilde een bestelling van drie pizza's afleveren maar de deur werd niet opgedaan en alles was donker. Op dat moment kwamen er drie mannen op de koerier aflopen en eisten geld en de pizza's.

Daarna zijn de mannen weggerend. Twee mannen waren van negroïde afkomst en een man van Noordafrikaanse afkomst. De politie stelt een onderzoek in.

Politie waarschuwt voor oplichting aan de deur

UITGEEST, 14 april - Rond 15.30 uur is een bejaard slachtoffer geworden van een babbeltruc aan de deur aan de Terp. Rond dat tijdstip belde een jonge vrouw aan die zich voordeed als een achterbuurmeisje. De vrouw vertelde dat haar ouders niet thuis waren en dat zij geld moest betalen. Ze wilde van het slachtoffer 380 euro lenen. De vrouw gaf haar pinpas en pincode mee aan de vrouw. Even later kwam zij erachter dat het niet haar achterbuurmeisje was en bleek dat er enkele duizenden euro's van haar bankrekening was afgeschreven. De vrouw was van buitenlandse afkomst, sprak goed Nederlands. Had een slank postuur en was netjes gekleed. Ze was ongeveer 1.60-1.65 mtr. lang. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie in Uitgeest, tel. 0900-8844.
De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt nooit, aan niemand, uw pincode te geven!

Politie treft drugs aan
NIEUW-VENNEP, 14 april - Politiemensen stelden omstreeks 14.30 uur op basis van binnengekomen informatie een onderzoek in in een woning aan de IJweg. In de woning werd op de eerste en tweede verdieping een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De drugs en apparatuur zijn door de politie in beslag genomen. De zoon van de eigenaar was in de woning aanwezig en is aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar.

Getuigen gezocht tasjesroof
HOOFDDORP, 14 april - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die rond 09.20 uur plaatsvond op de Nieuweweg ter hoogte van de de Binnenweg. De tas van een 39-jarige vrouw werd vastgepakt maar het lukte de dader niet de tas te stelen. Het slachtoffer kwam ten val en werd meegesleurd. Uiteindelijk is de dader een zwarte Fort Ka ingestapt en weggereden richting Graan voor Visch. Het gaat om een donker getinte man met veel haar en een muts op. Ooggetuigen of mensen die iets weten over deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

HAARLEM, 14 april - Even voor middernacht is een 67-jarige vrouw uit Vogelenzang beroofd van haar handtas op de Zadelmakerslaan. De vrouw liep samen met een vriendin richting het provinciehuis toen zij op brute wijze van haar tas werd beroofd door twee jongens. Zij benaderden het slachtoffer van achteren en trokken met geweld haar tas van haar schouder. Zij kwam hierdoor ten val en liep een bult op haar achterhoofd op. Het volgende signalement van de daders is bekend: twee jongens van tussen 16-18 jaar oud, donker gekleed en een lichtgetint uiterlijk. De politie is op zoek naar getuigen of mensen meer weten over deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.