Politie Hollands Midden

Politieberichten Hollands-Midden 15 april 2009

Lisse / Hillegom Politie rolt hennepkwekerijen op De politie heeft dinsdag 14 april op vijf plaatsen hennepkwekerijen opgerold. Ongeveer 1150 planten werden geruimd evenals kweekapparatuur. Twee mannen zijn als verdachte verhoord. Zij zijn na hun verhoor weer vrijgelaten. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door eigen waarneming en tips via Meld Misdaad Anoniem.

Lisse Op het bedrijventerrein Meer en Duin werden in twee panden kwekerijen gevonden. In één kwekerij groeiden 264 hennepplanten en in de ander 290 planten. Er vonden geen aanhoudingen plaats. De politie ontdekte deze kwekerijen door eigen waarneming.

In een woning aan de Van Speyksttraat werden na een MMA- melding 305 hennepplanten gevonden. Ook hier werd niemand aangehouden.

In een schuur achter een woning aan de Prinsessestraat trof de politie na een MMA-melding een kwekerij met tussen den 150 en 200 hennepplanten. De 28 jarige bewoner werd als verdachte in deze zaak verhoord.

Hillegom In Hillegom trof de politie in een woning aan de Catswende een kwekerij met 91 hennepplanten aan. De 52 jarige bewoner werd als verdachte verhoord.

De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaken, waarbij ook andere verantwoordelijken als verdachten zullen worden verhoord. Verder maakt de politie proces-verbaal op.

Reeuwijk Aanrijding tussen auto en motorfiets Op de Rijksweg A12, rijbaan richting Utrecht, gebeurde woensdag 15 april rond 08.00 uur een aanrijding tussen een 67 jarige automobilist uit Schiedam en een 50 jarige motorrijder uit Den Haag. De motorrijder raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Het ongeval gebeurde tijdens het filerijden, waarbij de automobilist van rijstrook wisselde en daarbij de tussen de auto's rijdende motorrijder over het hoofd zag.

Gouda Mishandeling van 15-jarige De politie heeft een aangifte opgenomen van een 15-jarige jongen, die op de Ronsseweg op 14 april in de middag mishandeld werd. Na een melding over een vechtpartij tussen ongeveer twintig jongeren ging de politie ter plaatse. De verdachten waren toen al vertrokken.

Twee jongens werden door een groep bedreigd en mishandeld. Zij wisten de groep te ontkomen, maar werden later op een ander punt weer opgewacht. Eén van de jongens werd geslagen, geschopt en bedreigd. Hij deed aangifte.

De politie heeft onderzoek gedaan en getuigen verhoord. Zij zet het onderzoek voort.