Politie Hollands Midden

Lisse / Hillegom - Politie rolt hennepkwekerijen op

Lisse, Hillegom, 15-04-2009 o De politie heeft dinsdag 14 april op vijf plaatsen hennepkwekerijen opgerold.

Ongeveer 1150 planten werden geruimd evenals kweekapparatuur. Twee mannen zijn als verdachte verhoord. Zij zijn na hun verhoor weer vrijgelaten. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door eigen waarneming en tips via Meld Misdaad Anoniem.

Lisse Op het bedrijventerrein Meer en Duin werden in twee panden kwekerijen gevonden. In één kwekerij groeiden 264 hennepplanten en in de ander 290 planten. Er vonden geen aanhoudingen plaats. De politie ontdekte deze kwekerijen door eigen waarneming.

In een woning aan de Van Speyksttraat werden na een MMA- melding 305 hennepplanten gevonden. Ook hier werd niemand aangehouden.

In een schuur achter een woning aan de Prinsessestraat trof de politie na een MMA-melding een kwekerij met tussen den 150 en 200 hennepplanten. De 28 jarige bewoner werd als verdachte in deze zaak verhoord.

Hillegom In Hillegom trof de politie in een woning aan de Catswende een kwekerij met 91 hennepplanten aan. De 52 jarige bewoner werd als verdachte verhoord.

De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaken, waarbij ook andere verantwoordelijken als verdachten zullen worden verhoord. Verder maakt de politie proces-verbaal op.